Eddie, Belle en Flo naar Londen – Inga Mol & Beatrijs van Deursen

Illustratie door Jantien Baas: Eddie, Belle en Flo naar Londen – Inga Mol & Beatrijs van Deursen

Eddie en Flo gaan voor de laatste keer met hun school op een heel bijzonder klassenuitje, de laatste keer, omdat de school moet sluiten want de school is te gewoon en daarom zijn er te weinig leerlingen. Natuurlijk gaat er weer van alles mis tijdens de reis en op de koop toe lijkt de eigenaardige buschauffeur ook vanalles in zijn schild te voeren.

Eddie en Flo regelen voor de hele klas een onverwacht en zeer bijzonder schoolreisje vlak voor de schoolvakantie, waar Juf Lieke niks van weet (en aanvankelijk zelfs wat moeite mee heeft). Uiteraard gaan oom Ewald en hondje Belle ook weer mee en dat beloofd weer een groots avontuur te worden.

Eddie, Belle en Flo naar Londen - Inga Mol & Beatrijs van Deursen

Het tweede deel alweer in de Eddie, Belle en Flo serie van auteur Inga Mol, waarin de hoofdrolspelers opnieuw op avontuur gaan en de meest bizarre belevenissen hebben. Speelde het eerste deel zich grotendeels af in Frankrijk, nu gaan Eddie, Belle en Flo met de hele klas met op schoolreis naar Londen waar uiteraard een heleboel toeristische trekpleisters worden aangedaan, maar er ook een avontuur wordt beleefd wat alleen in het Dinosaurusbotjes Museum in Londen beleefd kan worden.

Net als in het eerste deel worden de hoofdrolspelers met een diefstal geconfronteerd en ook nu weer blijkt waakhond(je) Belle onmisbaar te zijn bij het achterhalen van de dader. Want ook dit keer is lang niet alles zoals het lijkt te zijn…

Eddie, Belle en Flo naar Londen - Inga Mol & Beatrijs van Deursen

Het verhaal is vlot en toegankelijk geschreven met korte hoofdstukken waardoor het ook voor beginnende lezertjes erg geschikt is.  De teksten zijn grappig en worden vooral naar het einde van het boek zelfs behoorlijk spannend door de belevenissen van de schoolklas in de grote stad.

De potloodtekeningen in het boek, van de hand van Beatrijs van Deursen, zijn relatief eenvoudig en charmant op een wijze die doet denken aan Quentin Blake. De afbeeldingen zijn rijkelijk door het boek verspreid zodat er in elk hoofdstuk wel meerdere pagina’s met tekeningen te vinden zijn (die er om schreeuwen door de lezer ingekleurd te worden).

Eddie, Belle en Flo naar Londen - Inga Mol & Beatrijs van Deursen

Omdat het boek zich in de hoofdstad van Engeland afspeelt zitten er allerlei Engelse woorden en uitspraken in en worden er regelmatig Britse gebruiken en eigenaardigheden uitgelegd, zo pak je tijdens het lezen ook nog een beetje kennis van de Engelse taal en cultuur mee!

Een erg leuk, grappig en bij vlagen heel spannend boek dat al vanaf jonge leeftijd goed te lezen is. Voor liefhebbers van Groot Brittannië of kinderen die op vakantie gaan naar London of Engeland is dit boek bij uitstek geschikt als voorbereiding of als ontspannend (en leerzaam) leesvoer tijdens de trip zelf.

Titel: Eddie, Belle en Flo naar Londen
Auteur: Inga Mol
Illustraties: Beatrijs van Deursen
Uitgever: Clavis
ISBN: 9789044831979
Verschijningsdatum: mei 2018
Bladzijden: 173
Afmetingen: 218x151x22 mm
Leeftijd: 8+
Prijs: € 15,95

Website auteur: ingamol.nl

Koop 'Eddie, Belle en Flo naar Londen' bij Paagman.nl