Een brief met vlechtjes – Christian Antonini

Illustratie door Jantien Baas: Een brief met vlechtjes – Christian Antonini

In het Mexico van 1914 wordt Johanna door haar vader op de post gedaan, met postzegels en al in de posttrein op weg naar een veilig leven in Amerika. Dat is de aanzet voor een heleboel bijzondere ontmoetingen en een spannende treinreis dwars door de geschiedenis van Mexico en Amerika.

Mexico is namelijk het decor van een heuse revolutie en Johanna beland dan ook in het midden van de Mexicaanse opstand en ontmoet de belangrijkste hoofdrolspelers tijdens haar avontuurlijke tocht.

Een brief met vlechtjes - Christian Antonini

Het zal niemand verbazen dat uit de bovenstaande synopsis een heel bijzonder verhaal tevoorschijn komt. Een verhaal dat niet alleen spannend en ontroerend is, maar ook bol staat van de historische wetenswaardigheden en parallellen met de huidige politiek en je nog leert een stoomtrein te besturen ook, als je goed oplet!

Het origineel, in het Italiaans geschreven, is vakkundig vertaald door Rianne Aarts en Dorette Zwaans en grijpt je vanaf de eerste bladzijde. Je wordt meteen ondergedompeld in het avontuur waarin Johanna met haar nieuw opgedane vrienden belandt en je leeft met haar mee tot het einde van haar bloedstollende en ontroerende reis.

Een brief met vlechtjes - Christian Antonini

Christian Antonini heeft in Italië al veel prijzen gewonnen met zijn kinderboeken, maar is aanvankelijk begonnen als auteur van volwassen romans, gespecialiseerd in historische verhalen. Dat komt ook weer in dit boek tot uiting, dat zich afspeelt tijdens de Mexicaanse revolutie en waar een heel scala aan historische figuren in komen opdraven.

Naast historisch verhalen is Christian echter van alle markten thuis, want hij heeft ook al horror en science fiction verhalen geschreven en was de oprichter en mede-redacteur van het Italiaanse digitale literaire magazine Altrisogni. Een echte literaire alleskunner dus, maar kinderboeken lijken toch wel zijn specialiteit te zijn geworden en daarmee zijn meest succesvolle onderneming.

Een brief met vlechtjes - Christian Antonini

Dat het boek ook nog eens een hele mooie hardcover is, met wel 2 leeslinten er in, begint met een kaart en achterin een Spaanse woordenlijst heeft, maakt dit echt een heel compleet en vooral erg fijn boek.

Omdat het boek afkomstig is van een kleine, in vertalingen uit het Italiaans, gespecialiseerde uitgeverij, heeft dit boek in onze ogen niet de aandacht gekregen in de media die het wel verdiend. Juist ook omdat het zo goed aansluit bij het thema van de kinderboekenweek van dit jaar, Reis mee!

‘Een brief met vlechtjes’ is een heel mooi boek geworden met een bijzonder spannend verhaal, dat nieuwsgierig maakt naar de achterliggende geschiedenis, een geschiedenis die in Nederland niet erg bekend is en daarom juist des te interessanter.

Titel: Een brief met vlechtjes
Auteur: Christian Antonini
Vertaling: Rianne Aarts & Dorette Zwaans
Uitgever: La Zeta
ISBN: 9789492197030
Verschijningsdatum: augustus 2019
Originele titel: Una lettera coi codini
Bladzijden: 240
Afmetingen: 149 x 222 x 25 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 16,50

Koop 'Een brief met vlechtjes' bij Paagman.nlVind 'Een brief met vlechtjes' in de bibliotheek