Een huis vol lekkers – Felicita Sala

Illustratie door Jantien Baas: Een huis vol lekkers – Felicita Sala

Op Granaatappelstraat nummer 10 wonen een heleboel verschillende mensen uit verschillende culturen, met verschillende culinaire gewoontes en verschillende lievelingsgerechten.

Elke bewoner maakt vandaag één van zijn favoriete gerechten en zo vormen ze tezamen een heerlijk gezamenlijk maal dat in de achtertuin met z’n allen genuttigd gaat worden. Als dat geen smullen wordt!

Een huis vol lekkers - Felicita Sala

Dit kinderkookboek van Felicita Sala pakt het nou eens helemaal anders aan. Dit boek is namelijk niet helemaal volgepropt met recepten, maar bevat juist een selecte verzameling van vijftien diverse klassiekers waar de ruimte voor is genomen en die ook nog eens bijzonder mooi geïllustreerd zijn.

De in Rome woonachtige Sala is dan ook geen onbekende in het culinaire illustratoren-landschap. Veel van haar prentenboeken hebben een culinaire link en ook  haar andere illustraties bevatten vaak eten of ten minste een paar ingrediënten of kookgerei. Zo is haar serie prints van favoriete gerechten het perfecte cadeau voor de gemiddelde keukenprins(es).

Een huis vol lekkers - Felicita Sala

Felicita is duidelijk een liefhebber en ik ben dan ook nog niet eerder een kookboek tegengekomen waar ik vrijwel alle recepten een keer van wil proberen. Van heerlijke pinda/chocolade koekjes en fijne spreads voor op brood tot klassieke visgerechten en een prachtig recept voor Indiase linzensoep met kokosmelk. Het lijkt allemaal even smakelijk.

De recepten zijn helder en duidelijk opgeschreven zodat ook kinderen er gemakkelijk mee uit de voeten kunnen en nu ook eens een echt interessant en verrassend gerecht op tafel kunnen toveren.

Een huis vol lekkers - Felicita Sala

Het is natuurlijk niet voor niets dat een culinaire megaster als Yotam Ottolenghi dit boek tipt, want het is oprecht een fantastisch mooi (kook)boek dat zeker voor kinderen bijzonder geschikt is, maar net zo goed een aanrader is voor volwassen kookliefhebbers.

Wanneer je gecharmeerd bent van het werk van Felicita moet je ook zeker eens gaan kijken op haar webshop, waar sommige van haar mooiste illustraties in prachtige prints te verkrijgen zijn.

Titel: Een huis vol lekkers
Auteur: Felicita Sala
Uitgeverij: Infodok
ISBN: 9789002271236
Verschijningsdatum: juni 2020
Oorspronkelijke titel: Au 10, Rue des Jardins
Bladzijden: 48
Afmetingen: 227 x 297 x 11 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 10 min.
Prijs: € 16,99

Website auteur: felicitasala.com

Koop 'Een huis vol lekkers' bij Paagman.nlVind 'Een huis vol lekkers' in de bibliotheek