Een huis voor Harry – Leo Timmers

Illustratie door Jantien Baas: Een huis voor Harry – Leo Timmers

Harry is een echte huiskat, hij komt nooit buiten en blijft lekker in zijn warme gezellige huis. Maar als zijn vriendin Vera tikkertje met hem wil spelen, waagt hij de sprong en gaat ie op pad.

Dat gaat natuurlijk verkeerd, want een huiskat die achter een vlinder aanrent moet haast wel verdwalen, gelukkig weten de andere katten raad.

Een huis voor Harry - Leo Timmers

Ter ere van de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen wordt er elk jaar een Prentenboek van het Jaar geselecteerd dat in een goedkope mini-editie verschijnt en in een nieuwe grote editie waarbij een vingerpoppetje wordt geleverd. Sinds jaar en dag wordt er ook een leuke app voor tablet en mobiel (zowel Android als iOS) gemaakt gebaseerd op het prentenboek dat wordt geselecteerd.

Voor 2019 is het Prentenboek van het Jaar dit keer ‘Een huis voor Harry’ over de huiskat Harry die de weg naar zijn huis kwijtraakt, geschreven en getekend door Leo Timmers. Timmers heeft al heel wat prentenboeken op zijn naam staan, van Gouden boekjes en illustraties voor andere auteurs tot geheel eigen werk.

Een huis voor Harry - Leo Timmers

Hij heeft een heel herkenbare stijl en zijn getailleerde geschilderde werk leent zich goed voor bijvoorbeeld puzzels of verjaardagskalenders, waar er dan ook al een behoorlijk aantal van te krijgen zijn. Ook kun je van de mooiste platen uit zijn boeken posters, prints en ook behang kopen. De tweede animatieserie gebaseerd op zijn werk is zelfs al in de maak (Diepzeedokter Diederik), de eerste, Ziggy en de Zoo tram, wordt momenteel uitgezonden op Ketnet, kijk daarvan hier de trailer.

Ook van dit boek zou zo een serie gemaakt kunnen worden want het eerste avontuur van de kater Harry schreeuwt om een vervolg. De mooie geschilderde afbeeldingen zijn een genot om te bekijken en bijzonder geschikt vanaf een hele jonge leeftijd. De teksten zijn kort en to the point, maar het verhaal is er niet minder spannend om. Het maakt het boek tot een perfect voorleesboek vanaf een hele jonge leeftijd met een herkenbare hoofdrolspelers.

Een huis voor Harry - Leo Timmers

‘Een huis voor Harry’ is wat mij betreft een fantastische keuze voor het Prentenboek van het Jaar en zal er hopelijk toe leiden dat heel veel kinderen met dit boek in aanraking zullen komen.

Wacht dus niet tot het te laat is en schaf dit heerlijke prentenboek aan, in goedkope mini-editie of juist een grote editie, met een vingerpoppetje.

Titel: Een huis voor Harry
Auteur & illustraties: Leo Timmers
Uitgever: CPNB / Querido Kinderboeken
ISBN: 9789021415444
Verschijningsdatum: januari 2019
Bladzijden: 56
Afmetingen: 197 x 279 x 40 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 10 min.
Prijs: vanaf €5,25

Website auteur: leotimmers.com

Koop 'Een huis voor Harry' (met vingerpopje) bij Paagman.nlKoop 'Een huis voor Harry' (mini-editie) bij Paagman.nl