Een rondje door Den Haag – Ckoe

Illustratie door Jantien Baas: Een rondje door Den Haag – Ckoe

Elke stad is uniek, met zijn eigen gewoontes, gebouwen en eigenaardigheden. In ‘Een rondje door Den Haag’ worden typisch Haagse objecten getoond om de jongste lichting stadsbewoners alvast kennis te laten maken met de iconen van de stad.

Na Rotterdam is nu ook Den Haag aan de beurt en kunnen de allerkleinsten alvast een rondje maken door hun stad om bekend te worden met wat Den Haag nou Den Haag maakt.

Een rondje door Den Haag - Ckoe

De afbeeldingen in dit mooie kartonboekje zijn voor niet-Hagenezen waarschijnlijk net zo herkenbaar als voor volbloed Hagenaars. De meeste voorwerpen zoals het Torentje en het Vredespaleis zijn net als het Haagse Hopje en de Scheveningse Pier landelijk bekende fenomenen.

De mooie cleane stijl van Hans Ckoe leent zich buitengewoon goed voor architectuur en de gebouwen zijn in dit boekje dan ook de topstukken. Niet dat de trams, het strand of de vogels niet mooi zijn, integendeel!

Een rondje door Den Haag - Ckoe

Alles komt herkenbaar en feilloos realistisch aan bod, zodat de lezers op hun echte rondje door de stad de blikvangers meteen zullen herkennen.

Voor ouders van kleine kinderen zal Ckoe misschien geen onbekende zijn, want hij is de maker van de leuke hongerige worm uit Sesamstraat. Ook Uier, de ondeugende en vooral onafhankelijke koeienuier komt uit de koker van Ckoe, waarschijnlijk minder bekend, maar daarom zeker niet minder leuk.

Een rondje door Den Haag - Ckoe

Zoals gezegd is dit het tweede stadsboekje dat Ckoe maakt en als dit een succes wordt, staan er nog een heleboel Nederlandse steden op stapel.

De boekjes waren voorheen alleen nog te verkrijgen in speciaal geselecteerde winkels in de steden waar de boekjes over gingen, maar sinds kort heeft elke goed geoutilleerde boekhandel ze op voorraad, zowel offline als online!

Wij hopen van harte dat het een gigantisch succes wordt, want ieder kind zou op zo’n mooie en leuke manier kennis moeten kunnen maken met zijn geboortestad. Koop dit boek!

Titel: Een rondje door Den Haag
Auteur: Ckoe
Uitgever: In eigen beheer
ISBN: 9789082305364
Verschijningsdatum: mei 2019
Bladzijden: 20
Afmetingen: 164 x 223 x 15 mm
Leeftijd: 0+
Leestijd: 5 min.
Prijs: € 12,95

Website auteur: ckoe.net

Koop 'Een rondje door Den Haag' bij Uitgeverij ZeekoeKoop 'Een rondje door Den Haag' bij Paagman.nlKoop 'Een rondje Rotterdam' bij Paagman.nlVind 'Een rondje door Den Haag' in de bibliotheek