Een wereld vol steden – James Brown & Lily Murray

Illustratie door Jantien Baas: Een wereld vol steden – James Brown & Lily Murray

Van de illustrator van ‘Over alles’ komt nu, in samenwerking met Lily Murray, een waanzinnig mooi boek over wereldsteden. Een groot boek met grote afbeeldingen van de mooiste wereldsteden en allerlei interessante informatie over die steden.

Een wereld vol steden - James Brown & Lily Murray

Uiteraard worden niet alle steden behandeld, maar is er gekozen voor de mooiste, bijzonderste of meest tot de verbeelding sprekende steden, verspreid over de hele wereld. Parijs, Kaapstad, New York, Shanghai en Rio ontbreken uiteraard niet, maar ook Amsterdam heeft een plekje gekregen.

Elke stad heeft twee pagina’s tot zijn beschikking gekregen waarop een vaak schitterende afbeelding staat die representatief is voor de stad in kwestie. De afbeelding is gemaakt in de kleuren die symbolisch zijn voor de stad (Amsterdam is bijvoorbeeld zwart en rood, Delhi is geel en oranje) en geven een impressie van iconische architectuur of andere typische objecten voor die stad.

Een wereld vol steden - James Brown & Lily Murray

Voor elke stad zijn er, naast het inwonertal, ook een verscheidenheid aan weetjes weergegeven, van de redelijk bekende tot de alom onbekende. Zo wist je vast niet dat de Sidney Harbour Bridge de brug met de langste spanwijdte ter wereld is of dat Lissabon door de Griekse held Odysseus zou zijn gesticht.

Bij een groot aantal steden is er een citaat over de stad weergegeven van een bekende stadsgenoot. Helaas niet voor elke stad, want persoonlijk vind ik dit een van de leukste onderdelen van het boek.

Een wereld vol steden - James Brown & Lily Murray

De afbeeldingen zijn overdwars op de pagina’s geplaatst zodat je het boek een kwartslag moet draaien om het te lezen, neem dus de ruimte! Waren de afbeeldingen in ‘Over alles’ in 2 kleuren, dit keer worden er meer kleuren gebruikt voor de afbeeldingen al blijft de stijl gelukkig wel hetzelfde.

Een fantastisch leuk boek voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. Vooral reislustige types zullen met veel plezier door het boek bladeren en ongetwijfeld inspiratie kunnen opdoen voor de volgende citytrip.

Titel: Een wereld vol steden
Auteur: Lily Murray
Illustraties: James Brown
Vertaling: Jesse Goossens
Uitgever: Lemniscaat
ISBN: 9789047709619
Verschijningsdatum: oktober 2017
Originele titel: A world of cities
Bladzijden: 63
Afmetingen: 14x378x278 mm
Leestijd: 15 min.
Leeftijd: 8+
Prijs: € 19,95

Website illustrator: jamesbrown.info

Koop “Een wereld vol steden” bij Paagman.nl