Eendje achterna – Magnus Weightman

Illustratie door Jantien Baas: Eendje achterna – Magnus Weightman

Wanneer Bunny Konijn haar badeendje verliest in het gletsjermeer, gaat ze samen met haar twee broertjes, in hun zeilbootje, achter haar favoriete speeltje aan.

Het wordt een vrolijk avontuur, waarin de drie konijnen de rivier helemaal van het begin in de bergen, tot aan de zeedelta en uiteindelijk de grote zee zelf nalopen.

Eendje achterna - Magnus Weightman

Dit is een prentenboek, een zoekboek en ook nog met een educatieve twist. Je wordt in ‘Eendje Achterna’ op speelse wijze meegevoerd langs de loop van een grote rivier, van de oorsprong, langs vertakkingen, meren en stroomversnellingen, tot je uiteindelijk in de zee uitkomt.

Verschillende landschappen volgen elkaar op en in elk landschap kun je het eendje en een hele set aan vrolijke reizigers terug vinden. Met als persoonlijke favoriet, de hippe kip op rolschaatsen, die het niet kan laten allerlei verloren spullen terug te vinden.

Eendje achterna - Magnus Weightman

De tekeningen in dit boek doen een beetje denken aan het werk van legende Richard Scarry in de stijl van Thé Tjong-Khing, met veel terugkerende karakters, veel getekende grapjes en een bepaalde vredige, rustgevende sfeer.

In de boeken van Scarry zat eigenlijk altijd wel iets educatiefs, én wil er nog wel eens wat kwijt raken, ook die elementen zie je terug in Weightman zijn werk.

Eendje achterna - Magnus Weightman

Ondanks zijn niet-Nederlands aandoende naam, is de internationaal samengestelde Magnus toch echt een bewoner van ons mooie landje en daar hebben we maar geluk mee! Zijn boeken, twee hele mooie tot nu toe, verschijnen nadat de Nederlandse druk in de winkel ligt, dan ook vrijwel meteen internationaal.

Zo is zijn eerste boek ‘Welkom thuis, Bever!’, vol met beeldschone dwarsdoorsnedes, al in het Engels, Duits, Chinees, Italiaans en het Baskisch verschenen. Daar zullen Bunny en haar avontuurlijke broertjes vast nog een paar nieuwe aan toevoegen.

Een heerlijk prentenboek dat dubbel dienst doet als zoekboek en reikhalzend doet uitkijken naar wat Magnus hierna gaat maken.

Titel: Eendje achterna
Auteur: Magnus Weightman
Uitgever: Clavis
ISBN: 9789044835625
Verschijningsdatum: augustus 2019
Bladzijden: 32
Afmetingen: 242 x 333 x 12 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 13,50

Website auteur: magnusweightman.com

Koop 'Eendje achterna' bij Paagman.nlVind 'Eendje achterna' in de bibliotheek