Eiland vol droids – Elle Lepoutre & Marianne Eijgendaal

Illustratie door Jantien Baas: Eiland vol droids – Elle Lepoutre & Marianne Eijgendaal

Keila woont met haar trouwe hond Blik op een heel bijzonder zwevend eiland. Op een koude winterdag vind ze een vreemd wezen in de duinen, hij blijkt Appel te heten en een droid te zijn, de eerste van velen die al snel het eiland overspoelen.

De droids blijken een hele eigen wil te hebben en al snel maken ze de dienst uit op het eiland. Dat is voor de dappere Keila het startsein voor een spannende en gevaarlijke tocht om het eiland te bevrijden van deze bizarre plaag.

Eiland vol droids - Elle Lepoutre & Marianne Eijgendaal

Dit is alweer het vierde deel in de Eiland-serie van Elle Lepoutre en Marianne Eijgendaal, waarin Keila voor de vierde keer een spannend avontuur beleefd. Was het eerste deel voor jonge lezers vanaf 6 jaar geschikt, dit boek is, net als het vorige, vooral voor kinderen vanaf 8 bedoeld.

Zo groeien de boeken over het zwevende eiland en haar bijzondere inwoners langzaam met de lezers mee. In dit boek is het verhaal dan ook al behoorlijk spannend geworden. De tocht van Kaila, Blik en Appel is bij vlagen behoorlijk gevaarlijk en Lepoutre voert de spanning geleidelijk op.

Eiland vol droids - Elle Lepoutre & Marianne Eijgendaal

Een boek dat met een kaart op de schutvelden begint heeft natuurlijk meteen een streepje voor. In ‘Eiland vol Droids’ vinden we dan ook meteen zo’n kaart, waarop de geografie van Keila’s eiland wordt weergegeven. Geen overbodige luxe, want gedurende haar tocht doet ze veel van deze plekken aan, die voor lezers van de vorige delen veelal al bekend zijn.

Gelukkig is voorkennis van deze boeken dus geen vereiste en kan ook dit deel weer gewoon als een los deel gelezen worden. Ondanks dat het een spannend avonturenverhaal is, komen er nog best wat interessante actuele vraagstukken aan bod. Zelfbeschikkingsrecht, het bestaan van vrije wil, allemaal onderwerpen die in dit boek over kunstmatig intelligente wezens worden aangeraakt.

Eiland vol droids - Elle Lepoutre & Marianne Eijgendaal

Ruimhartig geïllustreerd met de vrolijke tekeningen van Marianne Eijgendaal, met een prachtige harde cover en zelfs een chique leeslint, is dit een prachtige uitgave geworden met een zeer actueel en heel spannend verhaal.

‘Eiland vol droids’ is een waardige opvolger in de Eilandenreeks, die benieuwd maakt naar de nieuwe avonturen van Keila en Blik, en je vooral doet afvragen of we de droids in de nieuwe boeken ook weer zullen tegenkomen.

Titel: Eiland vol droids
Auteur: Elle Lepoutre
Illustraties: Marianne Eijgendaal
Uitgever: Uitgever LELI
ISBN: 9789081825092
Verschijningsdatum: oktober 2023
Bladzijden: 144
Afmetingen: 150 x 223 x 19 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: €15,99

Website boekenserie: eilandvankeila.nl/eiland/

Website auteur: ellelepoutre.nl

Website illustrator: marianne-eijgendaal.nl

Koop 'Eiland vol droids' bij Paagman.nlVind 'Eiland vol droids' in de bibliotheek