Elke rimpel vertelt een verhaal – David Grossman & Ninamasina

Illustratie door Jantien Baas: Elke rimpel vertelt een verhaal – David Grossman & Ninamasina

Elke dinsdag haalt opa de kleine Yotam op van school en dit keer raakt de kleuter geïntrigeerd door de vele rimpels van opa. Hij legt uit dat met de jaren ook hij deze tekenen van geluk en verdriet zal krijgen en dat elke rimpel een leuke of vervelende herinnering representeert.  

Een middag als alle andere die door het kabbelende gesprek van de twee familieleden een bijzondere wending krijgt. Een gesprek over ouderdom, familie, vergankelijkheid en de schoonheid van het leven.

Elke rimpel vertelt een verhaal - David Grossman & Ninamasina

Elk kind vraagt zich wel eens af wat die lijnen op het gelaat van hun grootouders nou eigenlijk zijn en bij Yotam en Amnon leidt dat tot een wondermooi gesprek. Een gesprek dat door de treffende aquareltekeningen van Ninamasina prachtig wordt geïllustreerd.

Zo laten een Israëlische schrijver en een Italiaanse illustratrice zien dat de schoonheid van vergankelijkheid ook voor prentenboeken een geslaagd onderwerp kan zijn.

Elke rimpel vertelt een verhaal - David Grossman & Ninamasina

Auteur David Grossman heeft al heel wat literaire prijzen op zijn naam staan, de winnaar van de Man Booker International Prize in 2017 heeft naast een breed oeuvre aan fictie én non-fictie voor volwassenen ook al een aantal kinderboeken op zijn naam staan en zelfs een opera voor kinderen.

Ninamasina is zijn vaste illustratrice voor die kinderboeken en dat heeft geleidt tot een nauwe samenwerking waarin de lichtvoetige teksten van Grossman van extra emotie en verdieping worden voorzien door de vrolijke en kleurrijke illustraties van de Italiaanse.

Elke rimpel vertelt een verhaal - David Grossman & Ninamasina

Een lichtvoetig geschreven verhaal van de Israëlische David Grossman over de relatie tussen een opa en zijn kleinkind met prachtige aquareltekeningen van de Italiaanse Ninamasina.

Een prentenboek voor kinderen waar ook volwassenen hun hart aan kunnen ophalen.

Titel: Elke rimpel verteld een verhaal
Auteur: David Grossman
Illustraties: Ninamasina
Uitgever: Uitgeverij Cossee
Oorspronkelijke titel: Every wrinkle had a story
ISBN: 9789059369962
Verschijningsdatum: september 2021
Bladzijden: 40
Afmetingen: 156 x 208 x 10 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 27,99

Website illustrator: ninamasina.it