En nu slapen! – Kristina Andres

Illustratie door Jantien Baas: En nu slapen! – Kristina Andres

Vos en Haas wonen samen en slapen in hetzelfde bed, maar het in slaap komen wil niet altijd even goed lukken. Daarom wensen ze elkaar op zoveel mogelijk manieren welterusten, want dan komt de slaap vast vanzelf.

De 24 en een halve verhalen over de avonturen van Vos en Haas en hun vrienden, die soms goed en dan weer juist slecht in slaap komen, zijn natuurlijk uitermate geschikt om voor te lezen voor het slapengaan.

En nu slapen! - Kristina Andres

Meer dan vierentwintig leuke korte verhalen over de avonturen die Vos en Haas beleven in het rustige dorpje waar ze met hun vrienden (en enkele vijanden) wonen. Elke dag is er wel wat te beleven en vaak draait het verhaal om slapen gaan, maar zeker niet altijd.

Elk korte verhaal is eigenlijk een hoofdstuk op zich, allemaal zijn ze ongeveer even lang, lekker kort en lezen ze vlot weg. Perfecte verhalen met een kop en een staart dus om voor te lezen voor het slapen gaan en korte genoeg om er een paar achter elkaar te lezen.

En nu slapen! - Kristina Andres

De Duitse Kristina Andres heeft al heel wat kinderboeken op haar naam staan. Een aantal van deze boeken hebben teksten van anderen, maar voor de meeste verzorgt ze zowel de teksten als de illustraties. Haar tekenstijl heeft het meeste weg van die van de beroemde Duitse kinderboeken auteur en illustrator Janosch.

Dat betekent vrij losse tekeningen die er soms nonchalant, maar altijd speels en vrolijk uit zien. Liefhebbers van Janosch zullen smullen van het werk van Andres en van de verhalen van Vos en Haas in het bijzonder, waar in het Duits ook al een tweede boek van is verschenen, ditmaal over het weer.

En nu slapen! - Kristina Andres

Echt een heel geslaagd boek dat met zijn vrolijke korte verhalen uitermate geschikt is als voorleesboek voor het slapen gaan. Door de eenvoudige teksten ook heel leuk voor beginnende lezers!

De mooie grote tekeningen, waar het boek rijkelijk is van voorzien, in een stijl die sterk doet denken aan het werk van icoon Janosch, maken het helemaal af.

Net als ‘Het enige boek in je koffer‘ een perfect boek om op vakantie mee te nemen!

Titel: En nu slapen!
Auteur: Kristina Andres
Vertaling: Edward van de Vendel
Uitgever: Gottmer
ISBN: 9789025770853
Verschijningsdatum: maart 2019
Originele titel: Nun schlaft mal schön!
Bladzijden: 128
Afmetingen: 195 x 248 x 18 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 17,99

Website auteur: kristinaandres.com

Koop 'En nu slapen!' bij Paagman.nlVind 'En nu slapen!' in de bibliotheek.