Er was eens… Het leven – Het Hart

Illustratie door Jantien Baas: Er was eens… Het leven – Het Hart

Na een intensieve voetbalwedstrijd vraagt Pieternel zich af hoe het hart eigenlijk werkt, gelukkig weet dokter Maestro daar alles van!

Tegelijkertijd legt het evenbeeld van Maestro, diep in zijn lichaam, aan zijn twee collega rode bloedlichaampjes uit hoe de pompfunctie van het hart, de bloedsomloop en alle andere functies van het hart werken.

Er was eens... Het leven - Het Hart

Een strip die niet alleen leuk, maar ook nog eens erg leerzaam is. Geënt op een populaire, maar ondertussen al behoorlijk oude tekenfilmserie uit Frankrijk komen alle functies van het hart voorbij.

Voor ouders zou dit album wel eens heel bekend voor kunnen komen, want deze strip is een nieuwe hervertelling van de klassieke tekenfilmserie van Albert Barillé uit de jaren 80. De afleveringen van deze serie zijn gelukkig allemaal te vinden op Youtube, zo ook de aflevering over het hart waar dit album op is gebaseerd.

Er was eens... Het leven - Het Hart

Voor iemand die de eerste 16 jaren van zijn leven voor het vak geschiedenis heeft kunnen teren op de kennis die was opgedaan met het lezen van de strip ‘Van nul tot nu’ is een leuk en leerzaam stripboek een uitkomst. Ook al ben je niet erg geïnteresseerd in medicijnen en anatomie, dan nog zul je zeker wat hebben opgestoken na het lezen van dit album.

Ondanks dat er ruim voldoende over de functie van het hart te vertellen is hebben de auteurs ook nog ruimte gevonden om wat over de geschiedenis van deze kennis te vertellen, want het is nog niet zo heel lang dat we de functie van het hart hebben doorgrond.

Er was eens... Het leven - Het Hart

Het tweede deel over de hersenen is ondertussen ook al verschenen en gezien de hoeveelheid organen die nog geen album hebben zullen er vast nog veel delen volgen.

Een fantastisch leuk cadeau voor kleine dokters in de dop, maar ook door het gemiddelde kind zal deze strip verslonden worden waarna er ineens te pas en te onpas een heleboel kennis over bloedlichaampjes en zuurstofopname zullen worden gedeeld.

Titel: Er was eens… Het leven – Het Hart
Auteur: Jean-Charles Gaudin
Illustrator: Minte
Vertaling: Mariella Manfré
Uitgever: Silvester Strips
ISBN: 9789463062251
Verschijningsdatum: november 2019
Originele titel: Il était une fois… la vie – Le cœur
Bladzijden: 48
Afmetingen: 22 x 28 x 8 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 7.95

Koop 'Er was eens... Het leven - Het Hart' bij Paagman.nlVind 'Er was eens... Het leven - Het Hart' in de bibliotheek