Explorer Academy – Het Nebula-mysterie – Trudi Trueit & Scott Plumbe

Illustratie door Jantien Baas: Explorer Academy – Het Nebula-mysterie – Trudi Trueit & Scott Plumbe

Cruz Coronado is toegelaten tot de Explorer Academy, het instituut waar elk jaar een selecte groep kinderen tot buitengewone ontdekkingsreizigers wordt opgeleid. Op de Academy aangekomen komt hij er echter achter dat zijn familie een geschiedenis heeft op de school en dat er voor hem meer op het spel staat dan hij verwachtte.

Dit is het eerste deel in een nieuwe serie boeken over jonge explorers, met zeven delen in de planning, die is opgezet door de National Geographic Society en wereldwijd wordt uitgegeven.

Explorer Academy - Het Nebula-mysterie - Trudi Trueit & Scott Plumbe

Als er één organisatie is die weet hoe je een school voor ontdekkingsreizigers zou moeten opzetten dan is het National Geographic Society wel, opgericht in 1888 met als doel het ontdekken, bestuderen en conserveren van natuur, historie en cultuur over de hele wereld.

Dat dit boek uit de koker van deze instantie komt is natuurlijk al een aanwijzing dat hier iets bijzonders in de maak is, maar als je dit eerste deel hebt gelezen is het duidelijk dat we met een unieke serie van doen hebben. Een bijzondere toevoeging is bijvoorbeeld dat de science fiction-achtige snufjes uit het verhaal achter in het boek worden toegelicht, zo blijken veel gebruikte gadgets al een tijdje een toepassing te hebben in de echte wereld.

Explorer Academy - Het Nebula-mysterie - Trudi Trueit & Scott Plumbe

De schrijfster wacht geen moment en vanaf het eerste hoofdstuk wordt je meteen in de actie geworpen, de karakters worden snel geïntroduceerd en voordat je het weet zit je diep in het mysterie dat Cruz en zijn vrienden bezig houdt. De teksten lezen vlot weg en trekken je snel het verhaal in, de mooie illustraties zorgen ervoor dat de wereld van de Explorer Academy zich makkelijk in je hoofd vormt.

Illustrator Scott Plumbe is dan ook niet de eerste de beste, dit is een tekenaar die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend op het gebied van illustratie in het algemeen en kinderboeken illustraties in het bijzonder. Zijn realistische en bijzonder gedetailleerde tekeningen in zachte, vaak bijna pastel-achtige kleuren voegen net dat kleine beetje realisme toe dat dit verhaal die extra verdieping geeft.

Explorer Academy - Het Nebula-mysterie - Trudi Trueit & Scott Plumbe

Naast een spannend verhaal staat het boek ook nog vol met aanwijzigingen en geheime symbolen die de lezer moeten helpen zelf een mysterie op te lossen. Je zult dus nog wel even in de weer zijn met dit boek, ook als je het al uit hebt.

Als een organisatie als de National Geographic Society een dergelijke serie opzet kun je er vanuit gaan dat er ook voldoende aandacht wordt besteedt aan de marketing. Zo is er een website over de serie met extra informatie en achtergronden en kun je het eerste hoofdstuk lezen, je kunt een trailer van het boek bekijken en er is zelfs een korte (Engelstalige) animatiefilm gemaakt over Cruz en zijn vrienden.

Een zeer spannend en avontuurlijk verhaal dat de opzet moet zijn van een lange serie (deel 2 komt in september al uit) vol spanning en sensatie en in de ideale situatie ook moet leiden tot meer interesse in zowel natuur als cultuur bij de lezers.

Titel: Explorer Academy – Het Nebula-mysterie
Auteur: Trudi Trueit
Illustraties: Scott Plumbe
Vertaling: H.C. Kaspersma
Uitgever: Blink Media
ISBN: 9789490764906
Verschijningsdatum: februari 2019
Originele titel: Explorer Academy – The Nebula secret
Bladzijden: 224
Afmetingen: 236 x 164 x 26 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 14,99

Website auteur: truditrueit.com

Website illustrator: scottplumbe.com

Koop 'Explorer Academy - Het Nebula-mysterie' bij Paagman.nlVind 'Explorer Academy - Het Nebula-mysterie' in de bibliotheek