Fabian’s feest – Marit Tornqvist

Illustratie door Jantien Baas: Fabian’s feest – Marit Tornqvist

Fabian’s moeder zoekt de feestkleren van Fabian voor het grootse feest dat aan de gang is in de stad. Ondertussen fantaseert Fabian wat ze allemaal zouden kunnen gaan tegenkomen. Maar zijn moeder verwacht niet dat Fabian het met zijn bizarre verzinsels wel eens bij het rechte eind zou kunnen hebben!

Het leukste feest ooit ontsproten aan de fantasie van Fabian, met olifanten, zijwieltjes en taarten zo groot als een plein. En morgen….

Fabian’s feest - Marit Tornqvist

Sinds enige tijd is tijdens elke Kinderboekenweek naast een leesboek als Kinderboekenweekgeschenk ook een speciaal voor deze week vervaardigd prentenboek voor een zacht prijsje te koop. In 2014 was dat dit boek en gelukkig is het in februari 2016 opnieuw uitgegeven, zodat het voor iedereen die het toen heeft gemist alsnog is aan te schaffen.

Marit Tornqvist, de auteur en tekenaar, heeft al veel leuke en fantasierijke kinderboeken op haar naam staan, maar dit is toch wel een van de vrolijkste die ik tot nu toe heb gelezen.

Fabian’s feest - Marit Tornqvist

Dit fantastisch kleurrijke en fantasievolle boek met zes uitvouwbare pagina’s weerstaat dan ook vast niemand. De auteur gaat helemaal los bij het vastleggen van de door Fabian bedachte feest-onderdelen en de meest waanzinnige bedenksels krijgen op de platen van soms wel vier pagina’s breed alle ruimte om de verbeelding van je (klein)kind te prikkelen.

De tekst bestaat uit korte duidelijke zinnen en aan het begin van het boek nog wat langer, maar als de fantasie van Fabian eenmaal tot leven komt, voeren vooral de tekeningen de lezer mee in het verhaal.

Fabian’s feest - Marit Tornqvist

Zoals de laatste jaren eigenlijk altijd gebeurt is er ook voor dit prentenboek voor de Kinderboekenweek een leuke app gemaakt op basis van het boek. Deze was gratis te downloaden tijdens de Kinderboekenweek 2014 en nu te krijgen voor € 0,99 voor Android of iPhone.

Als je dit boek in 2014 nog niet hebt aangeschaft, doe dit dan alsnog, want het is een gegarandeerde hit bij het (voor)lezen!

Titel: Fabian’s feest
Auteur: Marit Tornqvist
Uitgever: Querido Kinderboeken
ISBN: 9789045119007
Verschijningsdatum: februari 2016
Bladzijden: 44
Afmetingen: 11x257x217 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 5 min.
Prijs: € 16,99
Onderscheiding: Prentenboek Kinderboekenweek 2014

Website auteur: marittornqvist.nl

Koop “Fabian’s feest” bij Paagman.nl