Geef een prentenboek cadeau! 2021

Illustratie door Jantien Baas: Geef een prentenboek cadeau! 2021

Een nieuw jaar, een nieuwe ‘Geef een prentenboek cadeau!’. Deze prachtige actie van het CPNB om alle kinderen van de echte klassiekers onder de prentenboeken te voorzien, is vrijdag 18 juni weer van start gegaan. Voor een klein prijsje (€2,50) kun je jouw eigen kinderbibliotheek (of die van een ander) van een fantastisch klassiek prentenboek voorzien.

Dit jaar draait alles om de internationale bestseller ‘Max en de Maximonster’ van Maurice Sendak, een pracht van een prentenboek!

Geef een prentenboek cadeau! 2021

Net als vorig jaar is de actie door de coronacrisis van april naar juni verplaatst, maar nu de boekhandels weer gewoon open zijn is er geen denkbare reden meer om niet onmiddellijk naar de dichtstbijzijnde te rennen en een pracht van een prentenboek aan te schaffen.

Wat deze actie nog eens extra bijzonder maakt, is dat alle kopers worden aangemoedigd om door middel van een donatie van het aankoopbedrag het prentenboek zo ook aan een minderbedeelde te geven. Veel boekhandels hebben samenwerkingsverbanden met voedselbanken om deze gedoneerde boeken zo verspreiden onder kinderen die het wat minder breed hebben. Zo krijgt ieder kind de kans om van dit prachtige klassieke prentenboek te kunnen genieten!

Meer informatie over de actie, het boek, de auteurs en een leuke promovideo zijn te vinden op de website van Geef een prentenboek cadeau!

Koop 'Max en de Maximonsters' bij Paagman.nlDoneer 'Max en de Maximonsters' bij Paagman.nlKoop 'Max en de Maximonsters (gebonden)' bij Paagman.nl