Gekke goden van de Olympus – David Slavin & Adam J.B. Lane

Illustratie door Jantien Baas: Gekke goden van de Olympus – David Slavin & Adam J.B. Lane

Kakdonis en zijn vrienden Gassus, Ieniemieniemus, Bacterius en Insomnia halen het in hun hoofd om Adonis, de goddelijke broer van Kakdonis, als klassepresident uit te dagen!

Een middelbare schooldrama op de top van de Olympus en natuurlijk komt het hele bekende pantheon langs, maar niet zoals je eerder hebt gezien..

Gekke goden van de Olympus - David Slavin & Adam J.B. Lane

Een grappig en vlot verhaal over een miezer die zijn populaire broer op zijn nummer zet en zichzelf een stuk beter leert kennen, maar zichzelf eerst in de meest bizarre situaties terecht ziet komen.

Maar vooral gaat het over een scheiding tussen de Gekkies en de Goden, een arbitraire verdeling op basis waarvan de leden toegang hebt tot bepaalde zaken en plekken, of juist niet.

Gekke goden van de Olympus - David Slavin & Adam J.B. Lane

Zo nu en dan moet een pokemon- of magic-the-gathering-achtige kaart meer achtergrond informatie geven over de godenvrienden, die in vele soorten en maten voorbij komen. Veel afbeeldingen, soms strips maar vooral de hoge dichtheid aan grappen moeten de gebeurtenissen luchtig houden.

Dit is dan ook een boek dat vol zit met slapstick. In het woordgebruik (Kakdonis), maar ook in de gebeurtenissen (een hond in een kinderwagen), maar dan op hoog, Olympisch, niveau! Niet voor iedereen, maar voor liefhebbers superieur!

Gekke goden van de Olympus - David Slavin & Adam J.B. Lane

In het Engels is de opvolger, over de Odysseus, al verschenen en deze zal vast ook niet lang op zich laten wachten in het Nederlands.

Een goede zaak, want er is in de oudheid natuurlijk nog zat leuk basismateriaal te vinden om Kakdonis en zijn vreemde vrienden de meest waanzinnige avonturen te laten beleven.

Echt een lekker bizar slapstick verhaal waar waarschijnlijk vooral kleine jongetjes slap van liggen, dat er dan nog een scheutje Griekse mythologie bij zit, is mooi meegenomen.

Titel: Gekke goden van de Olympus
Auteur: David Slavin
Illustraties: Adam J.B. Lane
Vertaling: Manon Sikkel
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024587179
Verschijningsdatum: februari 2020
Originele titel: Odd Gods
Bladzijden: 224
Afmetingen: 145 x 218 x 25 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 15,99

Koop 'Gekke goden van de Olympus (hardcover)' bij Paagman.nlKoop 'Gekke goden van de Olympus (ebook)' bij Paagman.nlVind 'Gekke goden van de Olympus' in de bibliotheek