Jasmine en Bastiaan gaan op ontdekkingstocht om te achterhalen waarom er geen muziek meer klinkt uit het grote oude kasteel, het avontuur dat ze daar beleven is niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam!
Met lessen op Youtube en speciaal ontwikkelde apps is het makkelijker dan ooit om noten te leren lezen en piano te leren spelen. Veel lesmethodes zijn speciaal toegespitst op kinderen en maken het een stuk eenvoudiger dan ooit om je instrument van je keuze te leren bespelen.
In dit bijzondere boek van pianoleraressen Corien van den Berg en Angelique Petit is een heel nieuwe en innovatieve manier gevonden om kinderen met dit prachtige instrument om te leren gaan.
Voor elk kind is zijn ouder natuurlijk de echte superheld, alleswetend, de sterkste van de wereld en volledig in dienst om zijn kind te ondersteunen en uit te laten groeien tot een prachtige volwassene.
Zo ook voor Marta en Paul, twee klasgenoten die er van overtuigd zijn dat hún mama de echte superheld is en dan ook alles uit de kast halen om elkaar daarvan te overtuigen.
Marta en Paul zitten naast elkaar in de klas en bieden tegen elkaar op over wat voor fantastische dingen hun moeders wel niet kunnen. Uiteraard slaan ze in hun uitspraken vaak volledig de plank mis op een manier die alleen kinderen kunnen.
Twee heel verschillende wandelingen, die allebei op een hele eigen manier volledig uit de hand lopen. Dat krijg je als je met een kat uit wandelen gaat!
Eerst gaat het baasje voorop, maar daar heeft de kat genoeg van en dus wordt er afgesproken dat zij de volgende keer mag bepalen waar de wandeling naartoe zal leiden. Dat wordt natuurlijk een heel andere wandeling dan het baasje in gedachten had.
Met weinig woorden en prachtige kleurrijke platen weet Sara Lundberg de sfeer van een zonnige namiddag in de stad én in het bos treffend weer te geven. De lange schaduwen kruipen langzaam over de stoep als de tijd verstrijkt en de wandeling maar blijft voortduren.
Een nieuw jaar met nieuwe Nationale Voorleesdagen, en in 2024 zal deze plaatsvinden van 24 januari tot en met 3 februari 2024. Gedurende deze week vinden er allerlei prachtige evenementen en acties plaats in boekhandels en bibliotheken om het voorlezen te promoten. Vaste prik ieder jaar met de Nationale Voorleesdagen is het Prentenboek van het Jaar.
Dit keer is het prentenboek van het Jaar ‘Help! Een verrassing!‘ door Miriam Bos, een prachtig prentenboek dat iedere (voor)lezer zal bekoren en verkrijgbaar voor slechts € 5,75 bij je favoriete boekhandel.
Het is niet Hidde’s zijn beste dag, alles gaat verkeerd en Hidde reageert op de enige manier die hij kent, hij huilt. En het is zelfs zo’n dag dat het niet lijkt op te houden, er komt maar geen einde aan de tranen, of toch…
Zelfs een huilebalk als Hidde is gevoelig voor het grote-broerschap, maar is dat ook voldoende om zijn tranen te doen stoppen en over zijn eigen verdriet heen te stappen om zijn kleine broertje te troosten?
Tiptoe Print is een relatief nieuwe speler op de kinderboekenmarkt, maar we hebben hier al een heel aantal boeken van de uitgeverij mogen recenseren. Tot nog toe is er nog geen boek geweest dat tegen is gevallen, Tiptoe Print heeft zich ondertussen tot een standaard voor kwaliteit weten te ontwikkelen.
Broertje Beer wil dolgraag met zijn grote broer mee op avontuur, zijn grote broer zit daar echter niet echt op te wachten. Zo’n vervelend klein broertje dat maar in de weg loopt de hele tijd, maar dan blijkt dat kleine broertjes soms ook handig kunnen zijn!
Dat grote en kleine broertjes niet altijd op één lijn zitten is een bekend fenomeen voor de gemiddelde ouder, maar meestal duurt dat niet lang. Zo ook niet in dit boek, waar broederliefde irritatie en frustratie overwint, zoals altijd in een goede relatie.
Owen Davey heeft al heel wat prachtige boeken gemaakt, maar van zijn kinderboeken is dit helaas het enige fictieboek dat vooralsnog in het Nederlandstalig is verschenen. Zijn stijl is echter nog altijd dezelfde, een prachtige gestileerde jaren vijftig-achtige sfeer die tegelijkertijd enorm modern oogt.
Mensen denken maar dat ze alles weten over kabouters, over hun gewoontes, eigenschappen en eigenaardigheden. Dat is alleen helemaal niet zo, maar gelukkig brengt dit prachtige nieuwe boek daar per direct verandering in.
In ‘Het Kabouterboek’ van Loes Riphagen worden we aan de hand genomen door een kabouterkind en maken we een prachtige reis door het leven van Kik. Kik woont met haar familie onder een trap in een herenhuis, gaat op de rug van een reiger naar school en dol is op knutselen en mooie dingen verzamelen.
Loes Riphagen wilde dit boek al heel lang maken, en nu is het er dan eindelijk, tot grote vreugde van de auteur zelf, maar zeker ook die van alle kinderen in Nederland en België. Dit is namelijk een heel mooi en buitengewoon liefdevol gemaakt boek geworden, wat heel veel mensen zal aanspreken.
Heb jij je wel eens afgevraagd of er iets leeft op je neus? Nee, ik ook niet, maar het antwoord wordt in dit leuke boek besproken en is een stuk interessanter dan je misschien zou verwachten.
In ‘Is er leven op je neus?’ wordt namelijk het wel en wee van de microbe besproken, de hele hele kleine beestjes die bijna elk oppervlak op deze planeet in grote getale bevolken.
Dat microbes essentieel zijn voor ons (voort)bestaan zou je je misschien niet op dagelijkse basis realiseren, maar zonder deze microscopische beestjes was de mens nooit ontstaan. Sterker nog, wanneer ze onverhoopt allemaal massaal zouden stoppen met hun werk, zouden we binnen een mum van tijd omkomen in de dode dingen die niet meer worden opgeruimd.