Groene voeten – Lotte Stegeman & Maartje Kuiper

Illustratie door Jantien Baas: Groene voeten – Lotte Stegeman & Maartje Kuiper

Jongeren en klimaat is een actueel thema, maar eigenlijk ook gewoon van alle tijden. De jongste generatie zal altijd de meeste gevolgen ondervinden van langzame processen als klimaatverandering en het broeikaseffect en hebben daarom het meeste te vrezen van de negatieve gevolgen.

Om die jongste generatie te helpen met tips en kennis om zelf een duurzamer en groener bestaan op te bouwen, is er nu dit boek vol praktische tips voor een ‘groen-en-toch-nog-steeds-heel-leuk-leven’.

Groene voeten - Lotte Stegeman & Maartje Kuiper

Als je boek een voorwoord bevat van een heuse prinses ben je natuurlijk goed bezig, en dat is met dit boek dan ook het geval. Interviews met wetenschappers en ervaringsdeskundigen, reportages, praktische tips en ruimte voor je eigen groene tips maken dit een onmisbaar boek voor de jonge wereldverbeteraar.

Aan de hand van de 5 tenen van een groene voet (met een kleine ecologische voetafdruk) worden vijf thema’s besproken, van voedselproblematiek tot transport. Alles rond de leefwereld van het gemiddelde kind, dat invloed heeft op het klimaat komt aan bod en wordt van alle kanten belicht en besproken.

Groene voeten - Lotte Stegeman & Maartje Kuiper

Het is echt de bedoeling dat lezers van dit boek handvatten krijgen om hun eigen leven groener te leven. Naast duidelijke uitleg over de huidige problemen en hoe deze ontstaan zijn en interviews met mensen die zich met het onderwerp bezig houden, zijn er aan het einde van elk hoofdstuk ook veel praktische tips te vinden over wat je wel of juist niet moet doen om zelf je eigen ecologische voetafdruk te verkleinen. Daarbij worden lastige termen als circulaire economie of CO2-uitstoot niet vermeden, maar juist duidelijk en voor iedereen begrijpelijk uitgelegd.

De illustraties van Maartje Kuiper zijn op elke bladzijde te vinden en verlichten de onderwerpen waar nodig en bieden uitleg waar gewenst.  De speelse combinatie van foto’s met vectorillustraties creëert een vrolijke sfeer en versterkt het positieve gevoel dat de makers willen overbrengen.

Groene voeten - Lotte Stegeman & Maartje Kuiper

Een boek met een belangrijke boodschap die kinderen na lezing hopelijk ook op hun ouders kunnen overbrengen, want dat is wel de bedoeling van dit boek. Nadat je het zelf hebt gelezen kun je de opgedane kennis overdragen op je ouders en elke andere volwassene die je te pakken kunt krijgen!

De grote hoeveelheid praktische tips en de positieve draai die de auteur aan haar teksten geeft zijn van harte welkom en maken dit boek tot een belangrijke hulpbron voor de ambitieuze klimaatjongere.

Titel: Groene voeten
Auteur: Lotte Stegeman
Illustraties: Maartje Kuiper
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024580293
Verschijningsdatum: april 2018
Bladzijden: 128
Afmetingen: 248 x 178 x 16 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 15,99

Website auteur: lottestegeman.com

Website illustratrice: maartjekuiper.nl

Koop 'Groene voeten' bij Paagman.nlVind 'Groene voeten' in de bibliotheek