Hadden de Grieken al raketten? – Govert Schilling & Tjarko van der Pol

Illustratie door Jantien Baas: Hadden de Grieken al raketten? – Govert Schilling & Tjarko van der Pol

Met een voorwoord van Nederlands enige echte astronaut bevat dit grappige boek een waarachtige geschiedenis van de ruimtevaart van 400 voor Christus tot het heden.

Pas vanaf de jaren 60 begint het echt een beetje op stoom te komen, maar je wist vast niet dat de oude Grieken zich al bezig hielden met de beginselen van de ruimtevaart?

Hadden de Grieken al raketten? - Govert Schilling & Tjarko van der Pol

Een geschiedenisboek over ruimtevaart? Jazeker, want de sterren roepen al eeuwenlang naar ons en de raketten die tegenwoordig de lucht in worden geschoten zijn gebaseerd op wetenschap waar al millennia geleden mee is begonnen.

Waar andere boeken over de ruimtevaart beginnen met de Sputnik of het Apolloprogramma, doet Nederland’s bekendste sterrenkundige Govert Schilling dat met de houten duif van Archytas in 400 voor Christus. Dat blijkt een heel logisch moment te zijn om mee te beginnen!

Hadden de Grieken al raketten? - Govert Schilling & Tjarko van der Pol

Tjarko van der Pol is helemaal los gegaan op de illustraties in dit bijzonder gevormde boek, elke pagina is bevolkt met kleine uitvinders, astronauten en raketten in een grote verscheidenheid aan maten en vormen.

De tekeningen lijken wel wat op het werk van Martin Handford, de bedenker van ‘Waar is Wally?’, maar dan wat minder druk. De lezer wordt zelfs voorzien van een aantal karakters en voorwerpen die op elke pagina te vinden zijn, wat de cirkel met de ‘Waar is Wally?’ boeken weer rond maakt.

Hadden de Grieken al raketten? - Govert Schilling & Tjarko van der Pol

Een bijzonder volledige geschiedenis van de ruimtevaart, met zelfs enkele belangrijke uitstapjes naar invloedrijke fictieve ruimtevaarders als Kuifje en de victoriaanse astronauten uit het werk van Jules Verne.

Speciaal voor de Kinderboekenweek (met het thema geschiedenis) heeft de uitgeverij een leuke quiz laten maken zodat je nu na het lezen (of ervoor natuurlijk) je kennis van de ruimtevaart kunt testen.

Lekker vlot geschreven, vol grappige kleine ondernemende figuurtjes en ook nog eens barstensvol informatie over het gaafste onderwerp dat er is! Voor iedereen die het astronautschap ambieert is dit een schot in de roos, een fantastisch leuk en interessant boek!

Titel: Hadden de Grieken al raketten?
Auteur: Govert Schilling
Illustraties: Tjarko van der Pol
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024589968
Verschijningsdatum: augustus 2020
Bladzijden: 96
Afmetingen: 157 x 327 x 14 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 16,99

Website illustrator: tjarkovanderpol.nl

Website auteur: allesoversterrenkunde.nl

Koop 'Hadden de Grieken al raketten?' bij Paagman.nlVind 'Hadden de Grieken al raketten? in de bibliotheek