Handboekje voor op het potje gaan – Paule Battault & Anouk Ricard

Illustratie door Jantien Baas: Handboekje voor op het potje gaan – Paule Battault & Anouk Ricard

Kleine kinderen en zindelijkheid, de eerste grote stap richting volwassenheid, maar het valt nog niet mee voor alle peuters om die stap te nemen.

Gelukkig zijn er heel veel boeken speciaal voor kinderen die bezig zijn met het “van de luier afraken”. Helaas niet allemaal even geïnspireerd, gelukkig heeft Uitgeverij BOYCOTT nu een nieuw, prachtig boekje op de markt gebracht.

Handboekje voor op het potje gaan - Paule Battault & Anouk Ricard

Een ‘Handboekje voor op het potje gaan’ waar ieder kind mee geholpen is! In veertien kleurrijke pagina’s wordt in dit kartonboekje rustig uit de doeken gedaan waarom dat potje nou zo belangrijk is en papa en mama willen dat je geen luiers meer gebruikt.

Dit is alweer het tweede deel in de “Handboekje voor” serie voor peuters die Canadezen Paule Battault en Anouk Ricard hebben gemaakt. In het Frans, de originele taal, zijn er nog veel meer delen verschenen, zoals een handboekje voor eten aan tafel en eentje voor rustig reizen.

Handboekje voor op het potje gaan - Paule Battault & Anouk Ricard

Illustratrice Anouk Ricard is een bekende naam in de Franstalige strip- en illustratiewereld, met haar werk voor (volwassen) striptijdschrift Drawn & Quarterly heeft ze al heel wat lof verzameld en ook haar andere werk valt regelmatig in de prijzen.

Haar werk is normaliter voor een veel oudere doelgroep, maar dat is ook wel een beetje terug te zien in dit boekje. Er zitten wat licht ironische grapjes in die kinderen volledig zal ontgaan, maar het voor de ouder des te leuker maken om voor te lezen.

Handboekje voor op het potje gaan - Paule Battault & Anouk Ricard

Een grappig en leerzaam boekje dat bijzonder behulpzaam kan zijn voor peuters die wat moeite hebben met hun zindelijkheid. Gelukkig met de nodige humor die de traditionele poep- en pieshumor ontstijgt en daardoor voor volwassenen niet tenenkrommend irritant is om voor te lezen.

Wij verwachten dan ook binnen afzienbare tijd nog veel meer delen in deze bijzondere serie handboeken voor de allerkleinsten.

Titel: Handboekje voor op het potje gaan
Auteur: Paule Battault
Illustraties: Anouk Ricard
Vertaling: Lidewij van den Berg
Uitgever: Uitgeverij BOYCOTT
ISBN: 9789492986320
Verschijningsdatum: april 2021
Originele titel: Petit manuel pour aller sur le pot
Bladzijden: 14
Afmetingen: 170 x 170 x 17 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 10 min.
Prijs: €10,95

Website illustratrice: anoukricard.blogspot.com

Koop 'Handboekje voor op het potje gaan' bij Paagman.nl