Heksje Hazel – Phoebe Wahl

Illustratie door Jantien Baas: Heksje Hazel – Phoebe Wahl

Heksje Hazel leeft alleen in haar huisje in het bos en geniet van het rustige leven in de natuur en het ritme van de seizoenen, samen met haar vriendjes, de muizen, konijnen, kikkers, uilen en soms zelfs een enkele trol.

Elk seizoen brengt weer nieuwe bezigheden, avonturen en kennismakingen die alleen beleeft kunnen worden in die periode van het jaar, want elk seizoen in het bos heeft zijn hele eigen karakter.

Heksje Hazel - Phoebe Wahl

In vier mooie verhalen, voor elk seizoen eentje, wordt Heksje Hazel haar bestaan in het bos uit de doeken gedaan en krijgen wij meteen een intiem kijkje in het leven van haar dierenvrienden.

Maar niet alleen dieren worden opgevoerd, want naast heksjes wonen er nog allerlei bijzondere wezens in het bos, wezens waar wij mensen het bestaan alleen maar van vermoedde.

Heksje Hazel - Phoebe Wahl

Amerikaans auteur Phoebe Wahl is, getuige haar vele prentenboeken over kleine harige bosbewoners, een groot liefhebber van het bos en alles wat daar in leeft. Niet alleen de dieren, maar ook de planten worden liefdevol aan het papier vertrouwd en ze grijpt het verloop van de seizoenen dan ook aan om eens stevig uit te pakken.

De kleuren die ze gebruikt in dit, en haar andere boeken, versterken het gevoel van het aardse leven in harmonie met de natuur dat het kleine heksje leeft.

Heksje Hazel - Phoebe Wahl

Dit prachtige, én dikke, prentenboek met vier mooie verhalen over de vier seizoenen in het bos is meer dan de moeite waard. Het begint al meteen met de prachtige binnenbladen waarin de wereld van Heksje Hazel uit de doeken wordt gedaan.

Liefdevol uitgegeven op luxueus dik papier, met mooie heldere kleuren gedrukt en voor elk seizoen een verhaal, zal dit boek nog vaak uit de kast worden gehaald, ongeacht wanneer in het jaar er voorgelezen moet worden.

Titel: Heksje Hazel
Auteur: Phoebe Wahl
Vertaling: Nicolette Hoekmeijer
Uitgever: Uitgeverij BOYCOTT
ISBN: 9789492986481
Verschijningsdatum: september 2022
Originele titel: Little Witch Hazel – A Year in the Forest
Bladzijden: 96
Afmetingen: 221 x 271 x 13 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 20 min.
Prijs: € 21,95

Website auteur: phoebewahl.com

Koop 'Heksje Hazel' bij Paagman.nlVind 'Heksje Hazel' in de bibliotheek