Helden – Daan Remmerts de Vries & Sebastiaan Van Doninck

Illustratie door Jantien Baas: Helden – Daan Remmerts de Vries & Sebastiaan Van Doninck

Herakles en zijn stiefmoeder liggen elkaar niet zo en ze regelt dan ook dat Herakles een reeks zware proeven moet doorstaan. De zoon van de oppergod laat zich echter niet zomaar uit het veld slaan en laat zien waarom zijn verhalen ruim drieduizend jaar later nog steeds wereldberoemd zijn.

Deze en nog veel meer heldendaden van klassieke Griekse helden als Perseus en Jason zijn in dit indrukwekkende boek voorzien van de inspirerende afbeeldingen uit het de koker van Sebastiaan Van Doninck.

Helden - Daan Remmerts de Vries & Sebastiaan Van Doninck

Het is natuurlijk niet voor niks dat de verhalen over Hercules, Perseus en al die andere Griekse helden al zo lang meegaan en om de zoveel tijd een nieuw jasje krijgen, maar in combinatie met de betoverende illustraties van Van Doninck wordt het wel echt iets heel bijzonders.

Op de Instagram account van Sebastiaan kon je al een tijdje voorproefjes krijgen van de heldendaden van de oude Grieken die hij tekende voor dit boek, maar het uiteindelijke resultaat overtreft toch de al hooggespannen verwachtingen. Wat is dit een mooi boek geworden!

Helden - Daan Remmerts de Vries & Sebastiaan Van Doninck

Daan Remmerts de Vries heeft de eeuwenoude verhalen een beetje opgefrist en dat mag ook wel want na 3000 jaar worden ze natuurlijk wel wat muf. Met de nieuwe teksten kunnen ook de jongere generaties goed uit de voeten zonder dat de oude teksten verloochend worden, een hele prestatie.

Zo hebben de helden geregeld gesprekken met de Goden die in de 1e persoon worden gevoerd, wat het een stuk persoonlijker maakt en hier goed werkt. De relatie die de oude Grieken hadden met hun Pantheon komt zo zelfs vaak beter tot uiting dan met de stijve ouderwetse vertalingen die de teksten van de originele auteurs zo dicht mogelijk proberen te benaderen.

Helden - Daan Remmerts de Vries & Sebastiaan Van Doninck

De verhalen over de heldendaden van de Griekse halfgoden zouden in geen enkele boekenkast mogen ontbreken, en met deze prachtige uitgave is er helemaal geen excuus meer om die leemte niet op te vullen.

Prachtige verhalen in een gedegen, frisse nieuwe vertaling, met fantastische sfeervolle en kleurrijke illustraties in een joekel van een indrukwekkend boek, een absolute aanrader!

Titel: Helden
Auteur: Daan Remmerts de Vries
Illustraties: Sebastiaan Van Doninck
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401453899
Verschijningsdatum: oktober 2020
Bladzijden: 136
Afmetingen: 284 x 339 x 25 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 29,99

Website illustrator: sebastiaanvandoninck.com

Koop 'Helden' bij Paagman.nlVind 'Helden' in de bibliotheek