Het allerleukste kinderkookboek – Lizzie Mabbott & Charlotte Dumortier

Illustratie door Jantien Baas: Het allerleukste kinderkookboek – Lizzie Mabbott & Charlotte Dumortier

Lizzie Mabbott heeft een heel bijzonder kookboek geschreven voor kinderen, gevuld met een enorme verscheidenheid aan recepten, weetjes, kennis en uitdagingen. Alle windstreken zijn vertegenwoordigt en er is een lekker recept voor iedere smaak te vinden.

Van pudding, baksteenkip, dumplings, vissticks, maïsbeignets, appel-, braambes- en hazelnootflappen en groene wereldsauzen, in dit boek vindt je alleen interessante, bijzondere en soms zelfs ronduit onalledaagse recepten.

Het allerleukste kinderkookboek - Lizzie Mabbott & Charlotte Dumortier

Kookboeken zijn een favoriet genre van de Kinderboekenbaas, we hebben dan ook heel veel prachtige exemplaren mogen recenseren op deze website. Ook ‘Het allerleukste kinderkookboek’ is weer een prachtig staaltje kookliteratuur voor kinderen, waar we met veel plezier deze recensie over schrijven.

In veel kinderkookboeken worden dezelfde saaie, maar makkelijk te maken, recepten uitentreuren herhaald. Maar dat is zeker niet het geval in dit boek, voor Mabbott alleen de meest bijzondere smaken en nieuwe gerechten, die gelukkig ook nog eens goed te bereiden zijn voor kinderen.

Het allerleukste kinderkookboek - Lizzie Mabbott & Charlotte Dumortier

Naast recepten staat er ook heel veel informatie in dit boek, bijvoorbeeld over alle verschillende soorten fruit, vlees of graan. Wat daar de verschillen tussen zijn, waar ze gebruikt voor worden en welke onderdelen wel en niet gegeten worden en hoe deze smaken.

Maar een van de leukste onderdelen is toch wel de Uitdaging! Aan elk einde van het hoofdstuk wordt de lezer uitgedaagd om het geleerde in de praktijk te brengen in een bijzondere afsluiting van een onderwerp. Maak bijvoorbeeld zelf noedels, of bereid zelf zoveel mogelijk recepten met ingeblikte vis.

Het allerleukste kinderkookboek - Lizzie Mabbott & Charlotte Dumortier

Een leuk feitje over dit boek is dat het vertaald is door Regula Ysewijn, het vrolijke Junior Bake Off Vlaanderen jurylid met de prachtige naam en de kleurrijke jurken. Niet vreemd dat zo’n liefhebber van koken en felle kleuren bij dit boek betrokken wilde zijn, want kleurrijk en smaakvol is dit boek absoluut.

Met de heerlijk vrolijke tekeningen van Charlotte Dumortier en de prachtige recepten voor een verscheidenheid aan bijzondere gerechten heeft Lizzie Mabbott echt een prachtig kinderkookboek gemaakt. Uitdagende gerechten, heerlijke smaakcombinaties en leuke, nieuwe dingen om te proberen, geschikt voor kinderen én volwassenen. Een meer dan prachtige aanwinst voor iedere jonge smulpaap.

Titel: Het allerleukste kinderkookboek
Auteur: Lizzie Mabbott
Illustraties: Charlotte Dumortier
Uitgever: Uitgeverij Horizon
ISBN: 9789464103496
Verschijningsdatum: mei 2023
Originele titel: How many ways can you cook an egg?
Vertaler: Regula Ysewijn
Bladzijden: 104
Afmetingen: 231 x 297 x 16 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: €21,99

Website auteur: lizziemabbott.com

Website illustrator: cargocollective.com/charlottedumortier

Koop 'Het allerleukste kinderkookboek' bij Paagman.nlVind 'Het allerleukste kinderkookboek' in de bibliotheek