Het buitengewone boek dat zichzelf opeet – Susan Hayes, Penny Arlon & Pintachan

Illustratie door Jantien Baas: Het buitengewone boek dat zichzelf opeet – Susan Hayes, Penny Arlon & Pintachan

Als groot liefhebber van het fysieke boek is het uitgangsboek van dit doeboek er eentje die me op het eerste gezicht nogal wat angst aanjaagt. Want wanneer je dit boek uit hebt, is het, als het goed is, ook helemaal verdwenen.

Maar een boek dat je volledig recycled met als doel de lezer er van te doordringen dat we spaarzaam moeten omgaan met onze natuurlijke bronnen is natuurlijk een buitengewoon goed idee en nog heel mooi uitgevoerd ook!

Het buitengewone boek dat zichzelf opeet - Susan Hayes, Penny Arlon & Pintachan

Gemaakt van gerecycled papier, met prachtige illustraties, echt goeie recycle ideeën en een ingebouwde manier om het boek zelf weer te doen opgaan in de natuur is dit wel een heel bijzonder groen doeboek geworden.

Elke pagina van dit boek is een project op zich, waarin naast het recyclen van de pagina ook een les wordt gegeven over ons gedrag en hoe je beter met natuurlijke grondstoffen kunt omgaan. Van het zelf kweken van aardbeien en hergebruiken van kleding tot het planten van bomen en het upcyclen van oude spullen, een schatkist aan recycle ideeën.

Het buitengewone boek dat zichzelf opeet - Susan Hayes, Penny Arlon & Pintachan

De structuur van het boek is helder, waarbij elke pagina een vaste opzet heeft. De voorkant van iedere pagina snijdt een thema aan met toelichting en een stappenplan om iets te maken of te ondernemen binnen dat thema. Denk aan stroomgebruik verminderen of het hergebruiken van bepaalde materialen.

De achterkant van de pagina’s is waar de recycle activiteiten vooral plaatsvinden, meestal met de schaar in de hand kun je iets maken waarmee de pagina “verdwijnt”, maak bijvoorbeeld uitnodigingen voor een ecovriendelijke picknick of maak zelf zadenbriefpapier. In totaal 29 keer inspiratie voor leuke én zinnige activiteiten!

Het buitengewone boek dat zichzelf opeet - Susan Hayes, Penny Arlon & Pintachan

Een heel sympathiek boek wat naast veel informatie ook hele leuke activiteiten in petto heeft waar je zo een zomer mee kunt vullen. De prachtige illustraties van Pintachan maken het geheel compleet!

Ben je nog op zoek naar een leuk en leerzaam doeboek voor de zomer, dan heb je met dit boek een prachtkandidaat te pakken!

Titel: Het buitengewone boek dat zichzelf opeet
Auteur: Susan Hayes & Penny Arlon
Illustraties: Pintachan
Vertaling: Annelies Beck
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Oorspronkelijke titel: The Extraordinary Book That Eats Itself.
ISBN: 9789048320035
Verschijningsdatum: februari 2022
Bladzijden: 33
Afmetingen: 208 x 276 x 11 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 15,99

Website illustrator: pintachan.com

Koop 'Het buitengewone boek dat zichzelf opeet' bij Paagman.nlVind 'Het buitengewone boek dat zichzelf opeet' in de bibliotheek