Het Ding – Simon Puttock & Daniel Egnéus

Illustratie door Jantien Baas: Het Ding – Simon Puttock & Daniel Egnéus

Vier vreemdelingen ontdekken op een dag Het Ding. Niemand weet wat het is, wat het doet of waar het vandaan komt, maar het is binnen de kortste keren razend populair.  Maar dan komt de dag dat Het Ding weer vertrekt…

De vondst van Het Ding leidt tot een enorme hype en een vriendschap voor het leven. Vier voorbijgangers vinden Het Ding en elkaar, waar het onbekende al niet toe kan leiden.

Het Ding - Simon Puttock & Daniel Egnéus

Dit boek bevat een van de meest bijzondere verhalen die ik ooit heb gelezen in een prentenboek. Bijzonder omdat er nooit een sluitende uitleg komt over wat Het Ding nou is. Voor sommigen misschien zelfs een beetje frustrerend, maar in mijn ogen juist erg verfrissend. Niet alles is altijd uit te leggen en dat is helemaal niet erg.

De schotse auteur Simon Puttock heeft al een heleboel kinderboeken uitgebracht in het Engels en zo nu en dan worden ze ook vertaald in het Nederlands. Zijn verhalen hebben, net als in dit boek, vaak een licht bizarre inval en spelen met volwassen vooroordelen. Naast dat het gewoon een grappig kinderverhaal is, zou je in dit boek ook een lichte maatschappijkritiek over obsessies met de waan van de dag kunnen bespeuren.

Het Ding - Simon Puttock & Daniel Egnéus

Daniel Egnéus, die de illustraties heeft verzorgd van dit boek, is een illustrator die van alle markten thuis is. Naast kinderboeken en boeken voor volwassenen, illustreert David o.a. ook albumcovers, theaterprogramma’s, posters en kookboeken! En als we de biografie op zijn site mogen geloven is hij ook nog eens de uitvinder van de stijl ‘Quotidiano-Straordinario’.

Welke naam hij er ook aan geeft, zijn afbeeldingen staan in ieder geval bol van de felle kleuren en bizarre vormen en dat sluit weer erg mooi aan bij het verhaal.

Het Ding - Simon Puttock & Daniel Egnéus

Een superleuk prentenboek met een lekker apart en verfrissend verhaal en mooie felgekleurde plaatjes van een bijzondere illustrator. Ondanks dat er in dit boek toch een moraal valt te bespeuren ligt het er absoluut niet dik bovenop en zal het de kinderen waarschijnlijk niet eens opvallen.

Een fantastische toevoeging voor elke kinderboeken bibliotheek waar je niet snel spijt van gaat krijgen!

Titel: Het Ding
Auteur: Simon Puttock
Illustraties: Daniel Egnéus
Vertaling: Bette Westera
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024579471
Verschijningsdatum: januari 2018
Originele titel: The Thing
Bladzijden: 32
Afmetingen: 283 x 253 x 10 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 10 min.
Prijs: € 14,99

Website auteur: simonputtock.com

Website illustrator: danielegneus.com

Koop 'Het Ding' bij Paagman.nl