Het eiland – Marije Tolman & Ronald Tolman

Illustratie door Jantien Baas: Het eiland – Marije Tolman & Ronald Tolman

De ijsbeer daalt neer uit een wolk op een eiland vol papegaaiduikers en gaat op verkenning in de eilandengroep. Ondertussen ontdekt hij veel verschillende eilanden met allerlei kleurige dieren erop en hij houdt er uiteindelijk zelfs een vriend(in) aan over.

Na zijn avontuur in de boomhut verkent de ijsbeer dit keer niet één plek onder verschillende omstandigheden, maar juist een heleboel verschillende plekken. Kwamen de dieren eerst naar hem toe, nu bezoekt hij ze in hun eigen habitat.

Het eiland - Marije Tolman & Ronald Tolman

Het boek bevat naast de titel geen enkele tekst, waar je wel van moet houden. De fantastisch mooie, dromerige afbeeldingen geven echter meer dan voldoende inspiratie om het verhaal zelf in te vullen.

Heldere kleuren geven elk eiland zijn eigen sfeer en het verloop van de tijd en de bewegingen van de zon laten alle eilanden (net als in ‘De boomhut’) in een heel ander daglicht zien.

Het eiland - Marije Tolman & Ronald Tolman

Elke afbeelding beslaat twee pagina’s en bestaan uit de tekeningen van Marije op de zeefdrukken van Ronald. Dezelfde techniek die ze ook gebruikte voor ‘De Boomhut’ met dezelfde hoofdrolspeler.

Daar was de locatie echter telkens hetzelfde en maakten de kleuren van zeefdruk en tekeningen het verschil/verhaal. In dit boek is de locatie op elke pagina verschillend en heeft elk eiland zijn eigen sfeer en kleuren.

Het eiland - Marije Tolman & Ronald Tolman

Na het veelvuldig bekroonde De Boomhut is dit dus het tweede boek wat vader-dochter-duo Marije en Ronald Tolman maakt over de avontuurlijke ijsbeer. Binnenkort moet zelfs het derde deel in de serie verschijnen, ‘Het boek’.

Van de pagina’s van beide eerste boeken zijn mooie grote platen voor aan de muur te krijgen van de pagina’s van het boek. Kijk voor verkooppunten op de website van Marije Tolman. Van tekeningen uit ‘De Boomhut’ en ander werk van Marije Tolman is zelfs een behang te krijgen bij Kek Amsterdam.

Een prachtig boek om samen, of alleen, lekker mee weg te dromen.

Titel: Het eiland
Auteurs: Marije Tolman & Ronald Tolman
Uitgever: Lemniscaat
ISBN: 9789047704287
Verschijningsdatum: maart 2012
Bladzijden: 32
Afmetingen: 10x341x252 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 5 min.
Prijs: € 14.95
Onderscheiding illustrators: Gouden Penseel 2010 en Bologna Ragazzi Award (2010) e.a.

Website auteur: marijetolman.nl

Website auteur: ronaldtolman.nl

Koop “Het eiland” bij Paagman.nl