Het enige boek in je koffer – Pip en Maki

Illustratie door Jantien Baas: Het enige boek in je koffer – Pip en Maki

Volgens Maanmannetje is het de perfecte dag voor het bakken van een bananenbrood, maar daar heb je toch echt eieren voor nodig… De mammoet wil graag een trui, maar waar is een trui te vinden die hem past… Nor de Mol heeft alles goed voor elkaar in zijn nette, perfect ronde hol, maar dan komt de rommelige Hela opeens zijn hol binnen graven…

Heb jij ook zo’n kind dat zijn koffer helemaal volgooit met boeken zodat er niks anders meer bij kan? Dan is hier de oplossing! Een boek bomvol leuke verhalen zodat je de hele vakantie elke dag weer een nieuw verhaal hebt om (voor) te lezen.

Het enige boek in je koffer - Pip en Maki

Pip & Maki, de makers van dit vrolijke verhalenboek, is een pseudoniem voor Paula Nordhauzen (Pip), Matthijs Maat en Kim Smits (Maki). Als trio is dit hun eerste kinderboek, maar ze hebben duidelijk alledrie al veel ervaring, want wat een superleuk boek is dit!

De verhalen zijn erg divers, met voor elk kind wel een andere favoriet. Sommige verhalen gaan over dieren of insecten, maar er zijn er ook bij over kinderen, opa’s of zelfs broodjes pindakaas.  Bijna alle verhalen zijn een pagina of drie lang zodat ze fijn voor te lezen zijn en er voldoende tijd overblijft om er nog eentje te lezen. Naast de gewone verhalen staan er ook een aantal verhalen op rijm, een paar gedichten en een stuk of wat rijmpjes in (en zelfs een recept). Zo is het boek echt van alle markten thuis.

Het enige boek in je koffer - Pip en Maki

De vrolijke illustraties zijn rijkelijk door de teksten heen verspreid en maken dat de verhaaltjes ook voor de jongste kinderen goed vol te houden zijn. Door de diversiteit van de verhaaltjes zijn ook de illustraties erg divers, met toch steeds dezelfde stijl, zodat het boek wel een geheel blijft.

De inhoudsopgave is ook erg leuk gedaan, want elk verhaal is in een klein tekeningetje weergegeven zodat ook de niet-geletterde kinderen hun favoriet er zo uit kunnen pikken. Je hoeft de titels eigenlijk niet eens voor te lezen of er is al een keuze gemaakt, een heel slim idee!

Het enige boek in je koffer - Pip en Maki

Een van de afbeeldingen in het boek is ook als poster te koop op de website van Pip en Maki, helaas dus maar eentje, want er zijn voldoende illustraties in het boek die het erg goed zouden doen in de kinderkamer.

Al met al dus het perfecte kinderboek voor op vakantie, met leuke verhalen, rijmpjes en mooie vrolijke illustraties, genoeg leesplezier om weken weg te blijven. Maar natuurlijk ook buiten de vakantieperiode een superleuk boek, kijk er niet van op als je het maanden na de vakantie nog steeds uit de kast zult moeten halen.

Het enige probleem met dit boek is dat als je het eenmaal gekocht hebt, je het vast niet kunt bewaren tot je op de vakantiebestemming bent aangekomen.

Titel: Het enige boek in je koffer
Auteur: Pip en Maki
Uitgever: Hoogland en Van Klaveren
ISBN: 9789089672391
Verschijningsdatum: juni 2017
Bladzijden: 96
Afmetingen: 17x238x207 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 17,50

Website auteurs: pipmaki.nl

Koop 'Het enige boek in je koffer' bij Paagman.nl