Het geheim van de Zwarte Rots – Joe Todd-Stanton

Illustratie door Jantien Baas: Het geheim van de Zwarte Rots – Joe Todd-Stanton

Een grote zwarte rots die elke keer ergens anders lijkt op te duiken, zorgt ervoor dat het te gevaarlijk is voor Erin om met haar moeder mee te gaan wanneer zij gaat vissen.

Als het haar dan toch een keer lukt zich op de boot te verstoppen, is dat ook meteen het begin van een avontuur waarin het geheim van de mysterieuze zwarte rots eindelijk ontrafelt wordt.

Het geheim van de Zwarte Rots - Joe Todd-Stanton

De kleine Erin gaat niet uit van de eerste indruk, een waardevolle eigenschap, laat Joe Todd-Stanton zien, in deze fantastisch uitgevoerde uitgave, met mooi dik, luxueus papier een een prachtige stevige kaft vol minuscuul gedetailleerd reliëf.

De liefdevol getekende zeedieren van allerlei bontgekleurd pluimage zoeken beschutting bij de zachtaardige rots die ongewild (en ongeweten) een groot gevaar is voor de lokale scheepvaart. Dat er een klein meisje met een onschuldige blik en een flinke dosis lef aan te pas moet komen om dit probleem op te lossen kan voor de jonge lezers een heel waardevolle boodschap zijn.

Het geheim van de Zwarte Rots - Joe Todd-Stanton

De tekeningen van Joe Todd-Stanton zijn van vol van sfeer door het stemmig kleurgebruik en de enorme variëteit aan zeedieren die er op voorkomen.

De manier waarop de knoestige vissers en de wilde zee worden getoond maakt het haast een IJslandse saga en zet de toon voor een duister verhaal, maar uiteindelijk heeft dit verhaal uiteraard een goed en misschien zelfs utopisch einde.

Het geheim van de Zwarte Rots - Joe Todd-Stanton

‘Het geheim van de zwarte rots’ is een bijzonder mooi prentenboek waarin met relatief weinig woorden en des te meer illustraties een betoverende wereld van woeste zeeën en warme vriendschap wordt gevierd.

Wij hopen dan ook dat er snel meer Nederlandstalige boeken van dezelfde auteur worden uitgegeven, zoals zijn waanzinnig mysterieuze serie ‘Brownstone’s Mythical Collection’ over epische avonturen in de oudheid. Het tweede vertaalde prentenboek is gelukkig ook aangekondigd, Julian Mouse, een grappig verhaal over een muis die een onverwachte vriend maakt.

Dit is een auteur om naar uit te kijken!

Titel: Het geheim van de Zwarte Rots
Auteur: Joe Todd-Stanton
Vertaling: Studio Bos
Uitgever: Leopold
ISBN: 9789025878191
Verschijningsdatum: oktober 2019
Originele titel: The Secret of Black Rock
Bladzijden: 40
Afmetingen: 237 x 277 x 11 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 15,99

Koop 'Het geheim van de Zwarte Rots' bij Paagman.nlVind 'Het geheim van de Zwarte Rots' in de bibliotheek