Het geheim van te veel torens – Mark Tijsmans

Illustratie door Jantien Baas: Het geheim van te veel torens – Mark Tijsmans

Wanneer je als tweeling in het weeshuis te horen krijgt dat je eigenlijk van een oude adellijke familie afstamt, spring je natuurlijk een gat in de lucht en pak je meteen je boeltje in.

Maar dit is niet zomaar een familie, want het familie motto ‘Stapelgek maar niet gevaarlijk’ blijkt al snel op waarheid te berusten en dat luidt dan ook een knotsgek en levensgevaarlijk avontuur in.

Het geheim van te veel torens - Mark Tijsmans

Deze mooie heruitgave van dit al in 1996 verschenen boek van Mark Tijsmans, vooral bekend van zijn populaire serie Wiet Waterlanders en zijn scripts voor de Vlaamse politieserie Flikken, doet de auteur hopelijk ook eens goed doorbreken in Nederland.

Dit is namelijk een heerlijk doldwaas en reuze spannend avontuur dat het verdiend om door zo veel mogelijk kinderen gelezen te worden. De bizarre personages, waaronder het voorouderlijk kasteel, en de gestoorde situaties waar de tweeling in terecht komen vergen veel van de vindingrijkheid en moed van de twee hoofdpersonen en hun nieuwe vrienden.

Het geheim van te veel torens - Mark Tijsmans

Het boek met bijna 400 pagina’s is heerlijk dik, dus je bent wel even ondergedompeld in de wondere wereld van de vallende torens, ondanks dat het toch lekker snel wegleest. Echt zo’n boek waar je jezelf gedurende een saaie vakantie, of een paar goeie herfstige dagen, ergens anders kunt wanen.

Ondanks dat het een heel spannend en mysterieus verhaal is ligt de humor er toch erg dik bovenop. De gestoorde karakters, de uitzinnige situaties en de bizarre wereld waar het zich allemaal afspeelt werken allemaal erg op de lachspieren, grappen en grollen in overvloed!

Het geheim van te veel torens - Mark Tijsmans

Mark Tijsmans heeft van een aantal cliché uitgangspunten een heel origineel boek weten te brouwen. Lekker dik, spannend, mysterieus en erg grappig en dan ook nog bijna vuistdik, zodat je er lekker lang mee bezig bent, wat zoek je nog meer in een fijn leesboek?

Het schijnt dat er momenteel hard wordt gewerkt aan een familiemusical gebaseerd op dit boek, waarvan het script door Tijsmans zelf is geschreven. In augustus moet het in het theater staan, kijk voor meer informatie op de instagram van Mark Tijsmans.

Misschien dan binnenkort toch ook maar eens de avonturen van Wiet Waterlanders beginnen?

Titel: Het geheim van te veel torens
Auteur: Mark Tijsmans
Uitgever: Van Halewyck
ISBN: 9789463831956
Verschijningsdatum: juli 2020
Bladzijden: 368
Afmetingen: 140 x 215 x 37 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: €17,-

Website auteur: marktijsmans.be

Koop 'Het geheim van te veel torens' bij Paagman.nlVind 'Het geheim van te veel torens' in de bibliotheek