Het geheime boek van de ontdekkingsreiziger – Teddy Keen

Illustratie door Jantien Baas: Het geheime boek van de ontdekkingsreiziger – Teddy Keen

Bij een verlaten kamp in het Amazone oerwoud werd het materiaal gevonden waar Teddy Keen ‘Het geheime boek van de ontdekkingsreiziger’ van heeft samengesteld. Een survivalhandboek, een dagboek, een inspiratiebron, een reisverslag, dit boek is het allemaal en nog heel veel meer!

Aan de hand van fantastische potloodtekeningen deelt de Onbekende Ontdekkingsreiziger zijn niet onaanzienlijke kennis en eigen ervaringen over overleven in de wildernis.

Het geheime boek van de ontdekkingsreiziger - Teddy Keen

Wat een werk moet het maken van dit boek zijn geweest! Elke bladzijde van het bijna tweehonderd pagina dikke boek is voorzien van de beeldschone en gedetailleerde tekeningen van de “onbekende” maker. Afbeeldingen die ook nog eens zijn voorzien van uitgebreide uitleg over alles wat je mogelijk zou willen weten om je avontuur in de wildernis te overleven.

Gelukkig is zijn fantastische en bijna verloren werk bewaard gebleven en kunnen we er dankzij Teddy Keen alsnog van genieten. Hij is het namelijk die de pagina’s heeft gevonden in het oerwoud en er dit mooie boek van heeft samengesteld, dat nu gelukkig door Jesse Goossens voor Lemniscaat in het Nederlands vertaald is.

Het geheime boek van de ontdekkingsreiziger - Teddy Keen

Voor een echt survival handboek is het net iets te groot en te zwaar, want er is koste nog moeite gespaard om hier een bijzonder boek van te maken dat recht doet aan het bronmateriaal. Het gebruikte papier is duidelijk van hoge kwaliteit en het sjieke en stevige materiaal, en dan vooral de bijzonder mooie cover met gouden reliëfs, maken dit dan ook een buitengewoon indrukwekkende uitgave.

Het boek is verdeeld in vijf thema’s die elk een onderwerp helemaal uitdiepen, met veel informatie, bouwplannen, waarschuwingen, tips en dus heel mooie, duidelijke en gedetailleerde afbeeldingen met heel veel uitleg.

Het geheime boek van de ontdekkingsreiziger - Teddy Keen

Ondanks dat het niet van een formaat is dat je makkelijk op je ontdekkingsreizen mee gaat slepen staat het wel bomvol met onmisbare informatie voor de avonturier in de dop. Iedereen die dit boek door zijn handen laat gaan kan niet anders dan geïnspireerd worden om zelf ook op avontuur uit te gaan.

Wat een fantastisch mooi en informatief boek is dit, een echte aanrader voor iedereen die ook maar een beetje interesse heeft in het buitenleven, natuur of avontuur!

Titel: Het geheime boek van de ontdekkingsreiziger
Auteur: Teddy Keen
Uitgever: Lemniscaat
ISBN: 9789047711391
Verschijningsdatum: februari 2019
Originele titel: The lost book of adventure
Bladzijden: 191
Afmetingen: 218 x 279 x 24 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 24,50

Website auteur: teddykeen.com

Koop 'Het geheime boek van de ontdekkingsreiziger' bij Paagman.nlVind 'Het geheime boek van de ontdekkingsreiziger' in de bibliotheek