Het goedige monster – Max Velthuijs

Illustratie door Jantien Baas: Het goedige monster – Max Velthuijs

In het vredige stadje gaat alles zijn gangetje, totdat er ineens op onverklaarbare wijze hele akkers worden kaalgevreten. De bevolking gaat op onderzoek uit en ontdekt dat er een enorm vuurspuwend monster in het bos woont!

Daar moet natuurlijk wat aan worden gedaan, en het liefst ook nog voordeel uit gehaald worden. Maar dit is niet een klassiek monster en het vereist dan ook wat creatief denkwerk voordat de bevolking van het stadje iets heeft kunnen bedenken waar het monster hen mee uit de brand kan helpen.

Het goedige monster - Max Velthuijs

De opgeruimde strapatsen van het goedige monster, die sommige notabelen van de stad tot razernij drijft, worden lichtvoetig gebracht en in kleurige afbeeldingen aan het papier toevertrouwd. De bekende vrolijke stijl van icoon Max Velthuijs maken dit een boek dat iedereen leuk zal vinden.

Dit grappige verhaal van het eigenwijze en bijzonder vriendelijke monster, dat al meer dan 40 jaar oud is, tovert, zelfs bij de meest cynische lezer, een glimlach op het gezicht.

Het goedige monster - Max Velthuijs

Max Velthuijs is ondertussen een Nederlands instituut en kan genoemd worden in dezelfde adem als illustratoren als Dick Bruna en Fiep Westendorp. Sterker nog, Max is de enige Nederlandse illustrator die ooit de prestigieuze Hans Christian Andersen Medaille heeft ontvangen.

Dit boek en ook al zijn andere werk  als Kikker, Klein Mannetje, Olifant en Krokodil en nog heel veel meer, kunnen dan ook allemaal met recht echte kinderklassiekers worden genoemd.

Het goedige monster - Max Velthuijs

In het vervolg van dit boek, helaas de enige, rookt het goedige monster een kasteel vol rovers uit en ontvangt hij nog een een glimmende medaille.

Een heerlijk vrolijk en nuchter boek, met mooie kleurrijke tekeningen en een grappig verhaal, met een onconventionele hoofdrolspeler, meer Max Velthuijs kun je het niet krijgen.

Titel: Het goedige monster
Auteur:  Max Velthuijs
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025870669
Verschijningsdatum: juni 2016
Originele titel: Das gutherzige Ungeheuer
Bladzijden: 32
Afmetingen: 10 x 288 x 241 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 14,99

Website auteur: maxvelthuijs.org

Koop 'Het goedige monster' bij Paagman.nlKoop 'Het goedige monster en de rovers' bij Paagman.nlVind 'Het goedige monster' in de bibliotheek