Het grote boek over de aarde – Anne-Sophie Baumann, Pierrick Graviou & Didier Balicevic

Illustratie door Jantien Baas: Het grote boek over de aarde – Anne-Sophie Baumann, Pierrick Graviou & Didier Balicevic

Altijd al willen weten hoe vulkanen ontstaan en waarom aardbevingen vooral op bepaalde plaatsen vaak voorkomen? Leer dat en nog veel meer in dit spectaculaire popupboek over de aarde en haar vreemde kuren.

De vele flapjes en een aantal reusachtige popups, van onder andere een vulkaan en de atmosfeer, maken van dit boek een waar spektakel.

Het grote boek over de aarde - Anne-Sophie Baumann, Pierrick Graviou & Didier Balicevic

De afbeeldingen bij deze recensie doen geen recht aan de popups, die echt wel heel indrukwekkend zijn, kwaliteit over kwantiteit in dit boek wat dat betreft.

Het verhaal van de aarde wordt tot in detail besproken. Eerst de andere planeten en het ontstaan van de aarde, de kern en de mantel, vervolgens de aardplaten die schuiven en bergketens en aardbevingen veroorzaken en de spectaculaire vulkaan.

Het grote boek over de aarde - Anne-Sophie Baumann, Pierrick Graviou & Didier Balicevic

Maar ook de diersoorten die de verschillende aardlagen hebben bevolkt, de atmosfeer en verschillende klimaten, de watercyclus en tot slot natuurlijke rijkdommen en de zoektocht naar hernieuwbare energie.

In vogelvlucht neemt het boek zo de basisbeginselen van het ouderwetse aardrijkskunde door, met veel interactieve flapjes en uitklap-onderdelen vol informatie, enorme popups en inventieve beweegbare delen.

Het grote boek over de aarde - Anne-Sophie Baumann, Pierrick Graviou & Didier Balicevic

Ondanks dat de hele grote popups erg indrukwekkend zijn, is mijn favoriete onderdeel toch een relatief kleine. De botsing van de Indische met de Euraziatische plaat en daarmee het ontstaan van de Himalaya én het Indisch subcontinent, heel gaaf gedaan!

Een popup-boek is altijd dik, maar heeft weinig pagina’s en moet daarom elke pagina maximaal benutten. Dat is hier zonder twijfel heel goed gelukt.

Op een inventieve en soms spectaculaire manier worden kinderen enthousiast gemaakt om nieuwe dingen te leren over moeder aarde.

Titel: Het grote boek over de aarde
Auteurs: Anne-Sophie Baumann & Pierrick Graviou
Illustraties: Didier Balicevic
Vertaling: Karin Meert
Uitgever: Davidsfonds/Infodok
ISBN: 9789492616470
Verschijningsdatum: april 2020
Originele titel: The Ultimate Book of Planet Earth
Bladzijden: 18
Afmetingen: 257 x 338 x 34 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 30 min.
Prijs: € 19,99

Koop 'Het grote boek over de aarde' bij Paagman.nlVind 'Het grote boek over de aarde' in de bibliotheek