Het grote boek voor kleine koks

Illustratie door Jantien Baas: Het grote boek voor kleine koks

Dat je zelfs voor peuters een kookboek kunt maken bewijst Lannoo met ‘Het grote boek voor kleine koks’,  niet met recepten, maar wel met de eerste oefeningen om je kroost de motoriek te leren die nodig is in de keuken.

Van mixer tot pizzasnijder geeft dit boek in verschillende voedsels je kind een belangrijke les over vorm, beweging en motoriek.

Het grote boek voor kleine koks

Tegelijkertijd één van de kleinste én één  van de grootste boeken die we hier hebben gerecenseerd, want met maar 10 pagina’s is dit boek wel bijna tweeëneenhalve centimeter dik.

Elke pagina gaat over een gerecht en over een vorm en bevat een manier om de motoriek te oefenen. Zo is de cirkel van de pizza met een pizzasnijder in driehoeken te verdelen en kun je de driehoekige tortilla chips in de verschillende dips dopen.

Het grote boek voor kleine koks

Een grappige manier om kinderen met verschillende gerechten in aanraking te brengen, zonder dat het een zooitje wordt. Zo kan er naar hartenlust met een een vork in de spaghetti gedraaid worden zonder dat er ook maar een hap wordt genomen en papa en mama moedigen het alleen maar aan.

De afbeeldingen zijn allemaal lekker groot en goed herkenbaar, met heldere kleuren en duidelijke vormen, de droom van elke grafisch vormgever.

Het grote boek voor kleine koks

Het gaat misschien een stap te ver om dit een kookboek te noemen, maar als eerste introductie in de keuken is dit een prachtig startpunt.

Vormen, bewegingen en verschillende gerechten worden op een originele manier geïntroduceerd en leuk genoeg gepresenteerd om nog vele malen te herhalen.

Titel: Het grote boek voor kleine koks
Uitgever: Lannoo
Oorspronkelijke titel: My first press-out and play-kitchen
ISBN: 9789401457880
Verschijningsdatum: februari 2019
Bladzijden: 10
Afmetingen: 239 x 299 x 23 mm
Leeftijd: 0+
Leestijd: 10 min.
Prijs: € 13,99

Koop 'Het grote boek voor kleine koks' bij Paagman.nlVind 'Het grote boek voor kleine koks' in de bibliotheek