Het grote groene doeboek

Illustratie door Jantien Baas: Het grote groene doeboek

In de vakantie kun je natuurlijk wel wat te doen gebruiken, helemaal in deze tijd van corona en anderhalve meter maatregelen waarin je nogal beperkt wordt in je doen en laten. 

Het grote groene doeboek voorziet hier ruim in, met meer dan 120 pagina’s aan leuke raadsels, moeilijke puzzels, duivelse doolhoven, grappige spelletjes en andere bijzondere natuurgerichte activiteiten.

Het grote groene doeboek

Alle activiteiten zijn dan ook ontwikkeld rond het klimaatvriendelijke thema van duurzaamheid, groen leven en natuurbehoud en dit boek is dan ook met recht ‘Het grote groene doeboek’ te noemen!

Naast elke puzzel of quiz staan allemaal feitjes en informatie over de aarde, dieren en de natuur, zo wordt er naast die leuke activiteiten ook zowaar nog stiekem wat kennis opgedaan. Kennis die je in één van de vele quizzen in het boek ook meteen kunt testen.

Het grote groene doeboek

Een groot boek als dit is natuurlijk niet door één iemand te illustreren en er is dan ook een heel bureau voor ingeschakeld. De afbeeldingen zijn, ondanks dat er dus meerdere mensen aan hebben gewerkt, allemaal in dezelfde stijl, maar vooral lekker vrolijk en fris gekleurd (in voornamelijk aardse tinten).

De puzzels en raadsels zijn van een wisselende moeilijkheidsgraad, maar de meesten toch wel goed te doen vanaf een jaar of 10. Helemaal achterin het boek is de afsluitende grote groene quiz te vinden, waar echt alle informatie in het hele boek kan worden getest, dus wel een beetje opletten!

Het grote groene doeboek

Dit is echt een heel bijzonder doeboek, met naast natuurlijk enorm veel dingen om te doen, raadsels en puzzels om op te lossen, ook nog eens een heleboel interessante informatie.

Het is zelfs zo’n mega dik boek geworden dat een gemiddelde vakantie waarschijnlijk te kort is om het hele boek uit te krijgen!

Het uitgangspunt is om van de lezers en puzzelaars ook nog een beetje klimaatneutrale kinderen te maken. Ik heb geen idee of dat daadwerkelijk werkt, maar je kunt in ieder geval niet meer beweren dat je nog nooit van het belang van recyclen of smeltende gletsjers hebt gehoord en dat is natuurlijk een heel goed begin.

Titel: Het grote groene doeboek
Teksten: Damara Strong
Illustraties: John Bigwood, Georgie Fearns, Ed Meyer & Charlotte Pepper
Vertaling: Anna Post Uiterweer
Uitgever: Van Holkema & Warendorff
ISBN: 9789000372669
Verschijningsdatum: maart 2020
Originele titel: The Big Green Activity Book
Bladzijden: 128
Afmetingen: 211 x 297 x 13 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 12,99

Koop 'Het grote groene doeboek' bij Paagman.nlVind 'Het grote groene doeboek' in de bibliotheek