Het grote Kookboek voor kinderen – Abigail Wheatley & Nancy Leschnikoff

Illustratie door Jantien Baas: Het grote Kookboek voor kinderen – Abigail Wheatley & Nancy Leschnikoff

Koken kun je niet vroeg genoeg leren en gelukkig zijn er dan ook voldoende kookboeken die zich op kinderen richten. Helaas zijn de gerechten daarin vaak niet al te origineel, daar kun je dit boek echter niet van beschuldigen.

Honderdtwintig pagina’s vol met de meest uiteenlopende gerechten, voorzien van heldere uitleg en duidelijk geïllustreerde stappen.

Het grote Kookboek voor kinderen - Abigail Wheatley & Nancy Leschnikoff

Een beetje kookboek is lekker dik, dus vol met recepten en mooie foto’s van de gerechten om likkebaardend alvast te genieten voor je nog maar een enkele pan op het vuur hebt gezet. Zo ook dit kookboek, dat weliswaar kinderen als doelgroep heeft, maar niks voor andere kookboeken onder doet in ambitie.

De recepten zijn verdeeld over thematische hoofdstukken per hoofdingrediënt (Fruit en groenten, Vlees en vis & Koekjes en cakes) en met meer dan 60 recepten is er voldoende om een jeugd lang je ouders culinair te verbazen.

Het grote Kookboek voor kinderen - Abigail Wheatley & Nancy Leschnikoff

Hier worden niet alleen de obligate pannenkoeken, fruitspiesje en chocoladekoekjes beschreven, maar zijn veel ingewikkelder en “volwassener” recepten ook van de partij. Denk aan een hele ovenkip met geroosterde groenten, geglaceerde ribbetjes of heerlijke lamstajine.

Naast de vele recepten ook heel veel handige informatie over ingrediënten, bereidingswijzen en alternatieven voor producten die misschien lastig te vinden zijn of die je niet wilt of mag eten. Zo is elk recept eigenlijk meer een startpunt voor een culinaire verkenningstocht en geen eindpunt van een strak omlijnd recept.

Het grote Kookboek voor kinderen - Abigail Wheatley & Nancy Leschnikoff

Dit kinderkookboek wordt met recht het grote Kookboek voor kinderen genoemd, aan bereidingen geen tekort in dit uitgebreide boek. Voor een beginnende chef het perfecte overzichtswerk waarin op eenvoudige en duidelijke manier de basis van de culinaire kunst uit de doeken wordt gedaan.

Maar ook de wat gevorderde kok komt aan zijn trekken met gerechten die de basisreceptuur ontstijgen en waar de maker word aangemoedigd om de eigen creativiteit te laten gelden.

Titel: Het grote Kookboek voor kinderen
Auteur: Abigail Wheatley
Illustraties: Nancy Leschnikoff
Vertaling: Lesley Verlinden
Uitgever: Deltas
ISBN: 9789044738803
Verschijningsdatum: februari 2014
Originele titel: Start to Cook
Bladzijden: 128
Afmetingen: 206 x 247 x 20 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 18,95

Website illustrator: nancyleschnikoff.com

Koop 'Het grote Kookboek voor kinderen' bij Paagman.nlVind 'Het grote Kookboek voor kinderen' in de bibliotheek