Het Grote Rif – Helen Scales & Lisk Feng

Illustratie door Jantien Baas: Het Grote Rif – Helen Scales & Lisk Feng

De zee en haar bewoners zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie voor veel auteurs. We hebben dan ook al heel wat boeken gerecenseerd, die op de één of andere manier met dit onderwerp te maken hebben.

Ook dit boek haalt zijn inspiratie uit de zee en dan specifiek het unieke stuk oceaan waar Het Groot Barrièrerif zich bevindt, een unieke en meer dan prachtige biotoop, die helaas zwaar onder druk staat door menselijk handelen.

Het Grote Rif - Helen Scales & Lisk Feng

Niets ten nadele van de eerder gerecenseerde non-fictie boeken over de zee en haar bewoners, maar dit is wel weer een pracht van een boek geworden. Het begint al met de schitterende reliëf cover en het mooie dikke papier waarop het grote boek is gedrukt.

Aan de binnenkant spatten de kleuren van de pagina’s en heeft Lisk Feng haar uiterste best gedaan om de bijna buitenaardse schoonheid van het grootste rif op aarde op papier te vangen. Een enorme diversiteit aan leven dat soort voor soort nauwkeurig wordt opgetekend en beschreven.

Het Grote Rif - Helen Scales & Lisk Feng

Auteur Helen Scales is een mariene bioloog en dat zie je aan het boek af, hier wordt geen onzin verkocht, maar puur wetenschappelijk naar alle aspecten van het Grote Barrier Rif gekeken en gesproken. Werkelijk álle aspecten, dus niet alleen biologisch, er is namelijk ook aandacht voor culturele, technologische en zelfs maatschappelijke onderwerpen met een relatie tot het Rif.

Allemaal even vakkundig geïllustreerd door Feng die haar kleurgebruik aanpast aan het onderwerp en de tijd van haar leven lijkt te hebben gehad met het verbeelden van de vele en diverse onderwerpen die de revue passeren.

Het Grote Rif - Helen Scales & Lisk Feng

Het is natuurlijk altijd fijn als een leerzaam boek ook nog goed de aandacht weet vast te houden en dat is met Het Grote Rif bijzonder goed gelukt. De prachtige tekeningen en interessante en soms aangrijpende teksten maken dit een heerlijk rondneusboek, waar je elke keer weer iets nieuws en bijzonders in ontdekt.

Prachtige illustraties en teksten in een prachtige uitgave over een prachtig onderwerp, wat wil je nog meer?

Titel: Het Grote Rif
Auteur: Helen Scales
Illustraties: Lisk Feng
Vertaling: Ellen Hosmar
Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN: 9789464040357
Verschijningsdatum: januari 2021
Originele titel: The Great Barrier Reef
Bladzijden: 88
Afmetingen: 252 x 313 x 16 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 17,99

Website auteur: helenscales.com

Website illustrator: liskfeng.com

Koop 'Het Grote Rif' bij Paagman.nlVind 'Het Grote Rif' in de bibliotheek