Het grote waterboek – Sarah Garré, Marijke Huysmans & Wendy Panders

Illustratie door Jantien Baas: Het grote waterboek – Sarah Garré, Marijke Huysmans & Wendy Panders

De aarde is voor 70 procent bedekt met water en dat percentage wordt alleen maar groter, sterker nog, ook het menselijk lichaam bestaat er voor 50 tot 75% uit. Alleen al daarom één van de belangrijkste en meest fascinerende stoffen in deze wereld.

Alleen al daarom is water één van de belangrijkste en meest fascinerende stoffen in deze wereld en dan hebben we het nog niet eens gehad over de leuke dingen die je er mee kunt doen als het een beetje mooi weer is en je er een bootje of surfplank in hebt liggen.

Het grote waterboek - Sarah Garré, Marijke Huysmans & Wendy Panders

Dit is weer zo’n lekker groot informatief boek van Lannoo, een uitgever die wel raad weet met dat genre, getuige de prachtige al eerder uitgegeven boeken. Ook in dit boek vind je weer een enorme hoeveelheid mooie en verhelderende illustraties die de uitgebreide teksten duiden en van commentaar en uitleg voorzien.

Veel informatie, maar toch goed behapbaar doordat elk onderwerp zijn eigen ‘spread’ krijgt met weer een heel eigen grafische aanpak toegespitst op dat specifieke onderwerp. Elke 2 pagina’s is er een nieuw hoofdstuk waar weer een nieuw water thema wordt besproken, van ‘Zeeën en oceanen’ tot ‘Wat gebeurt er met je plas?’.

Het grote waterboek - Sarah Garré, Marijke Huysmans & Wendy Panders

Auteur Sarah Garré is professor aan de Universiteit van Luik met als vakgebied plantkunde en werkt ook aan het instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek als researcher. Haar mede-auteur Marijke Huysmans daarentegen is professor in de Hydrologie aan de Vrije Universiteit Brussel én de KU Leuven.

Met de wetenschap zit het dus wel snor in dit boek en dat blijkt al snel, want we gaan in de eerste pagina’s van het boek meteen de diepte in. Geen onderwerp dat met water te maken heeft wordt vergeten, hoe ontstaat water, hoe gebruiken planten het, waar kun je het vinden en wat deden, doen en zullen we er mee gaan (moeten) doen.

Het grote waterboek - Sarah Garré, Marijke Huysmans & Wendy Panders

Een prachtig boek, met erg veel informatie over een belangrijk en alomtegenwoordig onderwerp. Ook wel een beetje verfrissend dat een duo Belgische wetenschappers de Nederlandstalige markt voorziet van zo’n mooi boek over water, toch wel de traditionele erfvijand van de Hollanders. Gelukkig geeft illustratrice Wendy Panders er toch nog een Nederlands tintje aan en kun je zo spreken van een prachtige Vlaams-Nederlandse samenwerking.

Water zal de komende jaren in razend tempo alleen nog maar belangrijker en actueler worden, spijker je kennis dus alvast wat bij met dit boek, dat geen aspect van het veelomvattende onderwerp water onbesproken laat.

Titel: Het grote waterboek
Auteurs: Sarah Garré & Marijke Huysmans
Illustraties: Wendy Panders
Uitgever: Lannoo
ISBN: 9789401474115
Verschijningsdatum: augustus 2021
Bladzijden: 60
Afmetingen: 246 x 328 x 14 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 16,99

Website illustrator: wendypanders.nl

Koop 'Het grote waterboek' bij Paagman.nlVind 'Het grote waterboek' in de bibliotheek