Het huis op kippenpoten – Sophie Anderson

Illustratie door Jantien Baas: Het huis op kippenpoten – Sophie Anderson

Marinka is niet zomaar een normaal meisje, ze is het kleinkind van een Jaga, die de doden van het hier naar het hiernamaals helpt overgaan. Dat het vrij lastig is om vrienden te maken met zo’n bizarre grootmoeder zal niemand verbazen.

Toch wil Marinka niets liever dan een vriend, iemand waar ze tikkertje en verstoppertje mee kan spelen. Want dat moet ze nu doen met het levende huis op kippenpoten, waar ze met haar oma in woont.

Het huis op kippenpoten - Sophie Anderson

Dit is het debuut van kinderboekenauteur Sophie Anderson, maar ze heeft ondertussen wel alweer twee nieuwe boeken in haar moedertaal, het Engels, geschreven. Weinig boeken hebben zo’n karrevracht aan nominaties en prijzen gekregen en waren in zo’n korte tijd zo succesvol als dit bijzondere verhaal.

Het verhaal is dan ook een heel bijzondere mix van het bovennatuurlijke en het natuurlijke en ondanks de bijzondere wereld waar Marinka zich in bevind, zal de gemiddelde lezer zich zonder problemen in haar kunnen verplaatsen.

Het huis op kippenpoten - Sophie Anderson

De gemiddelde Nederlander zal echter nog nooit van (Baba) Jaga gehoord hebben, maar in de Slavische mythologie is ze een belangrijke en ook zeer vreeswekkende verschijning. Gelukkig zijn in dit verhaal de wat scherpere kantjes van het personage gehaald, want anders slapen de lezertjes van dit boek nooit meer.

Auteur Sophie Anderson heeft zich echt helemaal ondergedompeld in de Slavische cultuur getuige bijvoorbeeld de bijzonder liefdevol beschreven delicatessen waar je naar een paar hoofdstukken behoorlijk naar begint te hunkeren.

Het huis op kippenpoten - Sophie Anderson

Een heel bijzonder boek, met nog veel bijzondere personages, luidt het begin in van een glorieuze auteurs carrière. De teksten lezen vlot weg en doen naar meer verlangen, geen wonder dat dit boek in meer dan 20 talen is vertaald.

Sophie Anderson is een auteur waar we nog heel veel van gaan horen!

Titel: Het huis op kippenpoten
Auteur: Sophie Anderson
Illustraties: Elisa Paganelli
Uitgeverij: Volt
ISBN: 9789021426037
Verschijningsdatum: april 2021
Oorspronkelijke titel: The House with Chicken Legs
Bladzijden: 312
Afmetingen: 143 x 222 x 31 mm
Leeftijd: 12+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 19,99

Website auteur: sophieandersonauthor.com

Website illustrator: elisapaganelli.com

Koop 'Het huis op kippenpoten' bij Paagman.nlVind 'Het huis op kippenpoten' in de bibliotheek