Het Kabouterboek – Loes Riphagen

Illustratie door Jantien Baas: Het Kabouterboek – Loes Riphagen

Mensen denken maar dat ze alles weten over kabouters, over hun gewoontes, eigenschappen en eigenaardigheden. Dat is alleen helemaal niet zo, maar gelukkig brengt dit prachtige nieuwe boek daar per direct verandering in. 

In ‘Het Kabouterboek’ van Loes Riphagen worden we aan de hand genomen door een kabouterkind en maken we een prachtige reis door het leven van Kik. Kik woont met haar familie onder een trap in een herenhuis, gaat op de rug van een reiger naar school en dol is op knutselen en mooie dingen verzamelen.

Het Kabouterboek - Loes Riphagen

Loes Riphagen wilde dit boek al heel lang maken, en nu is het er dan eindelijk, tot grote vreugde van de auteur zelf, maar zeker ook die van alle kinderen in Nederland en België. Dit is namelijk een heel mooi en buitengewoon liefdevol gemaakt boek geworden, wat heel veel mensen zal aanspreken.

De tekeningen van Riphagen zijn als altijd vrolijk en charmant, met grappige kleine details die van elke pagina een mini-zoekblad maken. De vrolijke kleurrijke tekeningen maken van dit prentenboek een waar feest om (voor) te lezen.

Het Kabouterboek - Loes Riphagen

Loes Riphagen heeft in 2021 voor de Nationale Voorleesdagen het prentenboek van het jaar mogen leveren met ‘Coco kan het!’, een prachtig prentenboek dat ondertussen al een hele serie aan spin-offs en doeboeken heeft opgeleverd. In 2013 was er het prentenboek ZZZ voor de Kinderboekenweek, waar IJsfontein een hele leuke ipad app voor maakte (die je nog steeds kunt downloaden) en waar Loes haar liefde voor de kabouter ook al in tentoonspreidde.

Dat het werk van Loes aanslaat is ondertussen dus wel bewezen en daar zal dit boek vast en zeker nog veel meer aan gaan bijdragen. De vrolijke tekeningen in combinatie met het grappige verhaal spreekt jong en oud aan en ik verwacht dan ook dat dit één van de succesvolste boeken van Riphagen zal gaan worden.

Het Kabouterboek - Loes Riphagen

‘Het Kabouterboek’ is niet alleen een leuk en mooi boek, maar ook een prachtige uitgave, met een fijne harde kaft, een mooi rood leeslint en stoffen rug. Een aanwinst voor elke liefhebber van mooie (kinder)boeken en een pronkstuk voor in de boekenkast.

Loes Riphagen heeft weer een prachtig prentenboek gemaakt, heerlijk om in te grasduinen, vol grapjes en vrolijke miniverhaaltjes en met heel wat nieuwe weetjes over kabouters, waar we helaas nog veel te weinig vanaf weten. Kijk ook eens op de website van Loes Riphagen, ze heeft een hele leuke knutselpagina waar een ‘Maak je eigen kabouterhuis’ download te vinden is.

Titel: Het Kabouterboek
Auteur: Loes Riphagen
Uitgever: Gottmer
ISBN: 9789025777456
Verschijningsdatum: mei 2023
Bladzijden: 68
Afmetingen: 237 x 288 x 14 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: €18,99

Website auteur: loesriphagen.nl

Koop 'Het Kabouterboek' bij Paagman.nlVind 'Het Kabouterboek' in de bibliotheek