Het kerstboomplunderfeest van Pippi – Astrid Lindgren & Ingrid Vang Nyman

Illustratie door Jantien Baas: Het kerstboomplunderfeest van Pippi – Astrid Lindgren & Ingrid Vang Nyman

Pippi organiseert haar eigen Kerstboomplunderfeest voor alle kinderen uit het stadje, nou reken maar dat daar veel dolenthousiaste kinderen op af komen!

Op haar eigen, totaal unieke manier zet Pippi voor alle kinderen in de omgeving een prachtig feest op, met een speurtocht, een hele bijzondere kerstboom, heel veel lekkers en natuurlijk cadeautjes voor iedereen!

Het kerstboomplunderfeest van Pippi - Astrid Lindgren & Ingrid Vang Nyman

Naast de beroemde Pippi leesboeken zijn er ook vier Pippi prentenboeken verschenen met prachtige tekeningen van Ingrid Vang Nyman. In Zweden voor de eerste keer in 1950 verschenen en nu weer in een mooie nieuwe uitgave in het Nederlands, met een iets andere, en meer kloppende, titel dan de eerdere Nederlandstalige uitgave.

Het Kerstboomfeest draait om een oude Zweedse traditie waarin op de dag dat de kerstboom het huis uit gaat ook een feest gevierd wordt met spelletjes, liedjes en het plunderen van alle lekkernijen uit de kerstboom. Reken maar op Pippi om daar een extra leuk feest van te maken!

Het kerstboomplunderfeest van Pippi - Astrid Lindgren & Ingrid Vang Nyman

Illustrator Ingrid Vang  Nyman, die ook de originele Pippi tekeningen bij alle Zweedse Pippi boeken maakte, is in Nederland helaas niet zo bekend. In Nederland zijn de boeken over Pippi namelijk uitgegeven met de prachtige illustraties van meester tekenaar Carl Hollander. In Zweden zijn de tekeningen van Nyman echter bijna net zo iconisch en herkenbaar als Pippi zelf.

Dit Pippi prentenboek is geschreven nadat de alom bekende Pippi leesboeken al waren verschenen en is dan ook op en top Langkous op z’n best. Pippi is haar aloude ondeugende zelf, maar met een groot hart van goud. Ze beloont iedereen met een goed hart en zet en passant ook nog de zure, zeurende volwassenen op hun plek.

Het kerstboomplunderfeest van Pippi - Astrid Lindgren & Ingrid Vang Nyman

Prentenboeken in de jaren 50 hadden blijkbaar minder plaatjes en meer tekst dan tegenwoordig, ik had dan ook wat moeite dit een prentenboek te noemen door deze tekst-plaatjes verhouding. Dat doet echter gelukkig niks af aan hoe leuk dit boek is.

Heerlijk om een nieuw verhaal van Pippi te hebben dat niet in de reguliere leesboeken staat. Pippi verveelt nooit en in dit boek is weer goed te merken waarom ze al decennia een held van veel kinderen en volwassenen is, het perfecte rolmodel voor een leven dat nooit saai is!

Titel: Het kerstboomplunderfeest van Pippi
Auteur: Astrid Lindgren
Illustraties: Ingrid Vang Nyman
Vertaling: Maydo van Marwijk Kooy
Uitgever: Ploegsma
ISBN: 9789021684932
Verschijningsdatum: november 2023
Oorspronkelijke titel: Pippi har julgransplundring
Bladzijden: 40
Afmetingen: 201 x 247 x 9 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 20 min.
Prijs: €16,99

Website auteur: astridlindgren.com/nl

Koop 'Het kerstboomplunderfeest van Pippi' bij Paagman.nlVind 'Het kerstboomplunderfeest van Pippi' in de bibliotheek