Het kinderkookboek van De keuken van Kiki – Petra Bosland

Illustratie door Jantien Baas: Het kinderkookboek van De keuken van Kiki – Petra Bosland

Mensen die dit blog met enige regelmaat lezen weten dat ik een groot liefhebber ben van kinderkookboeken, mijns inziens de meest ondergewaardeerde categorie in de kinderboekenwereld. En van een kinderkookboek als dit wordt ik helemaal blij!

Dit boek is gemaakt voor kinderen vanaf 5 jaar, maar kan zonder problemen tippen aan 9 van de 10 kookboeken voor volwassenen (en de laatste blaast het helemaal uit het water).

Het kinderkookboek van De keuken van Kiki - Petra Bosland

De keuken van Kiki is een kinderkookschool uit Den Haag en dit is het eerste kookboek dat uit die kookschool voortkomt. Alle recepten zijn dan ook uitgebreid getest door de doelgroep en zijn naast erg lekker ook niet te moeilijk, maar belangrijker nog, ook niet te makkelijk.

Veel kinderkookboeken nemen de lezers niet erg serieus met extreem makkelijke recepten, altijd dezelfde gerechten en een geheel gebrek aan informatie over producten of technieken. Niet in dit boek!

Het kinderkookboek van De keuken van Kiki - Petra Bosland

Meer dan 50 recepten in meer dan 170 pagina’s, zelfs veel ‘volwassen’ kookboeken halen niet zo’n hoge receptdichtheid. Maar naast al die recepten vind je ook veel fijne achtergrondinformatie over ingrediënten en technieken, zoals het splitsen van eieren of het traanloos snijden van uien.

Kookdocent Petra Bosland heeft echter niet alleen de recepten ontwikkeld en de teksten én illustraties gemaakt, maar ook voor elk recept een kort verhaaltje geschreven over Kiki en haar vrienden om het recept in te leiden. Daarnaast is het boek ook nog eens voorzien van nog meer verhaaltjes en teksten, een quiz, handige tips, een ingrediëntenregister en zelfs een fotoregister met foto’s van alle gerechten gemaakt door de kinderen van de kookschool!

Het kinderkookboek van De keuken van Kiki - Petra Bosland

Ben je door een bizarre weddenschap of onder invloed van de vloek van een gemene heks in staat maar één kinderkookboek in je leven te kopen, zorg er dan voor dat het deze is, je zult er geen spijt van krijgen.

Heerlijke recepten (die pruimentaart!), prachtige illustraties en een overvloed aan informatie over ingredienten en technieken maken dit nu al ons favoriete kookboek van 2022!

Titel: Het kinderkookboek van De keuken van Kiki
Auteur: Petra Bosland
Uitgeverij: Forte Culinair
ISBN: 9789000379705
Verschijningsdatum: oktober 2021
Bladzijden: 176
Afmetingen: 187 x 237 x 20 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 22,99

Website: dekeukenvankiki.com

Koop 'Het kinderkookboek van De keuken van Kiki' bij Paagman.nlVind 'Het kinderkookboek van De keuken van Kiki' in de bibliotheek