Het Luisterhout – Jeanet Kingma & Myriam Berenschot

Illustratie door Jantien Baas: Het Luisterhout – Jeanet Kingma & Myriam Berenschot

Nu oom Fos ziek is moet Ardin in de timmerwerkplaats werken om de grootste opdracht ooit voor de timmerman op tijd klaar te krijgen. Maar dat gaat nooit lukken als oom Fos niet beter wordt en dan wordt Ardin ook nog eens afgeleid door een bijzonder stuk hout dat hij vindt.

Het mysterieuze Schemerwoud aan de rand van het dorp intrigeert de kinderen van het dorp al tijden. Wanneer het bijzondere stuk hout Ardin het bos in leidt begint een bijzonder avontuur dat het leven van alle dorpelingen op zijn kop zet.

Het Luisterhout - Jeanet Kingma & Myriam Berenschot

Vast auteursduo Jeanet Kingma en Myriam Berenschot hebben samen al heel wat boeken op de markt gebracht. Het eerder gerecenseerde ‘Viltstiftbos‘ bijvoorbeeld, waarin een bos ook al een grote rol speelde, was al erg leuk, maar beide auteurs lijken behoorlijke stappen te hebben gemaakt ondertussen.

Jeanet Kingma heeft haar stijl gevonden en levert dit keer een boek op dat een veel volwassener geluid heeft dan haar eerdere boeken. Viltstiftbos was een heerlijk spannend en inventief verhaal, maar met Luisterhout laat ze echt zien waar ze toe in staat is.

Het Luisterhout - Jeanet Kingma & Myriam Berenschot

Ook de tekeningen van Myriam Berenschot hebben een hele ontwikkeling doorgemaakt. In Het Luisterhout zijn de tekeningen minder kleurrijk en vrolijk dan in Viltstiftbos, maar perfect in lijn met het spannende en sprookjesachtige verhaal, wat de mysterieuze sfeer van het verhaal alleen maar versterkt.

Met korte hoofdstukken, intrigerende persoonlijkheden en een paar hele spannende onverwachte wendingen leest Het Luisterhout als een trein.

Het Luisterhout - Jeanet Kingma & Myriam Berenschot

Met Jeanet Kingma en Myriam Berenschot heeft Clavis een prachtig auteursduo dat perfect op elkaar lijkt ingespeeld. De spannende verhalen worden perfect opgeluisterd met de speelse tekeningen van Berenschot die altijd precies lijkt te weten wat er nodig is om de sfeer van het boek te versterken.

Een heerlijk leesboek dat net niet te spannend is, een prachtige nieuwe wereld schept en vast weer massa’s basisschoolkinderen gaat betoveren. Van dit auteursduo gaan we vast nog veel meer horen!

Titel: Het Luisterhout
Auteur: Jeanet Kingma
Illustraties: Myriam Berenschot
Uitgever: Clavis
ISBN: 9789044852264
Verschijningsdatum: december 2023
Bladzijden: 264
Afmetingen: 152 x 217 x 31 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: €18,99

Website auteur: jeanetkingma.com

Website illustrator: myriamberenschot.nl

Koop 'Het Luisterhout' bij Paagman.nlVind 'Het Luisterhout' in de bibliotheek