Het meisje dat op een olifant ontsnapte – Nizrana Farook

Illustratie door Jantien Baas: Het meisje dat op een olifant ontsnapte – Nizrana Farook

Chaya is niet zomaar een meisje, sommigen zouden zeggen dat ze brutaal of eigenwijs is, of zelfs opstandig, maar zelf ziet ze dat heel anders. Feit is echter dat ze zichzelf behoorlijk in de nesten weet te werken door haar bijzondere gevoel voor rechtvaardigheid.

Dit keer kan ze zich er echter echt niet meer uitkletsen en er zit dan ook niets anders op dan samen met haar vrienden, en een olifant genaamd Ananda, de jungle in te vluchten, maar wat ze daar aantreft zal haar leven voor altijd veranderen.

Het meisje dat op een olifant ontsnapte - Nizrana Farook

De ontsnapping naar de wildernis en de daaropvolgende achtervolging door de soldaten van de koning zijn de opmaat naar een super spannend verhaal dat pas in de laatste bladzijden van het boek tot een conclusie komt.

De voorgestelde leeftijd vanaf 10 jaar is dan ook niet zomaar gekozen, de gevoelens van onrechtvaardigheid en bijzonder spannende scenes zijn voor jongere kinderen nog niet zo geschikt, maar voor de wat oudere kinderen des te meer.

Het meisje dat op een olifant ontsnapte - Nizrana Farook

Dat dit het debuut is van auteur Nizrana Farook is behoorlijk indrukwekkend, het oorspronkelijk Britse boek is dan ook al in heel wat andere landen verschenen en staat op veel shortlists voor allerlei boekenprijzen. Zonder twijfel worden er de komende maanden nog wel een aantal hiervan verzilverd.

Ondanks dat er niet veel illustraties in het boek staan, alleen elk hoofdstuk is voorzien van een stemmige illustratie, is alleen de prachtige cover van David Dean al genoeg om de toekomstige lezer te introduceren in de magie van de Indiase jungle en de stoere en avontuurlijke hoofdpersoon aan haar lezerspubliek te presenteren.

Het meisje dat op een olifant ontsnapte - Nizrana Farook

Een prachtig en vooral erg spannend boek dat je vanaf de eerste regel bij de strot grijpt. Kijk er dan ook niet vanop als dit boek in recordtijd wordt uitgelezen.

De kans is zeker niet afwezig dat er daarna een heleboel vragen volgen over ingewikkelde zaken als de rechtvaardigheid van een standensamenleving en waarom de koning wel in een paleis mag wonen en wij niet. Zaken die soms vanzelfsprekend lijken, maar dat verre van zijn.

Een boek om je aan het denken te zetten en alleen daarom al een aanrader!

Titel: Het meisje dat op een olifant ontsnapte
Auteur: Nizrana Farook
Illustrator: David Dean
Vertaling: Jolanda Jongedijk
Uitgever: Veltman Uitgevers
ISBN: 9789048319060
Verschijningsdatum: januari 2021
Originele titel: The Girl Who Stole an Elephant
Bladzijden: 256
Afmetingen: 145 x 217 x 29 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: €17,99

Website auteur: nizranafarook.com

Website illustrator: daviddean.co.uk

Koop 'Het meisje dat op een olifant ontsnapte' bij Paagman.nlVind 'Het meisje dat op een olifant ontsnapte' in de bibliotheek