Het niets aan de hand hotel – Steven Butler & Steven Lenton

Illustratie door Jantien Baas: Het niets aan de hand hotel – Steven Butler & Steven Lenton

De familie van Frankie woont en werkt in het ‘Niets-aan-de-hand-hotel’, de beste geheime vakantiebestemming voor magische wezens in heel Engeland en omstreken. Wanneer op een dag een belangrijke koboldprins met zijn entourage in het het hotel komt logeren, is dat het begin van een spannend, geheimzinnig en vooral grappig avontuur.

Met een gewoon mens als opa en een trol als oma ben je natuurlijk al heel bijzonder, maar als inventief manusje-van-alles in het Hotel is Frankie helemaal een zeldzaam exemplaar.

Het niets aan de hand hotel - Steven Butler & Steven Lenton

Uiteraard loopt het bezoek van de irritante prins uit op een doldwaas avontuur waarin Frankie en zijn familie het hotel van de ondergang moeten redden, iets dat met de hulp van de andere personeelsleden en een select groepje gasten dan ook vol originaliteit wordt ondernomen.

Het verhaal is vlot geschreven en de wisselende lettertypes die de bijzonderste personages verbeelden maken dat je in 1 oogopslag ziet wie er aan het woord is. Een effect dat vaker met veel succes wordt gebruikt in boeken voor deze doelgroep en ook hier weer goed werkt.

Het niets aan de hand hotel - Steven Butler & Steven Lenton

Het verhaal wordt door Frankie zelf verteld, hij neemt de lezer dan ook zo nu en dan apart om hem even direct toe te spreken. Een grappig en functioneel idee, want zo nu en dan stelt het de auteur in staat om wat hoognodige achtergrond informatie te geven of om wat dingen over te slaan die Frankie te saai acht voor de lezer.

Het boek is rijkelijk voorzien van de vrolijke illustraties van Steven Lenton, die de bizarre situaties en personages met veel plezier aan het papier heeft toevertrouwd. Om de zoveel pagina’s een twee-pagina grote afbeelding en bijna geen bladzijde zonder kleine of grote illustratie maakt het boek echt een vrolijk feest om te lezen.

Het niets aan de hand hotel - Steven Butler & Steven Lenton

Dit is een grappig, spannend en lekker bizar boek geworden, propvol met illustraties die vol verbeelding en met heel veel plezier zijn gemaakt, dat zie je meteen.

Wanneer je dit boek leuk vind val je met je neus in de boter, want het lijkt er op dat er nog wel een aantal delen te verschijnen staan. Het tweede deel, dat niet over yeti’s gaat, is net verschenen en in het Engels is er zelfs al een derde deel beschikbaar!

Al met al een heel leuk boek, zowel om zelf te lezen of om voorgelezen te krijgen een aanrader!

Titel: Het niets aan de hand hotel
Auteur: Steven Butler
Illustraties: Steven Lenton
Vertaling: Merel Leene
Uitgever: Kluitman
ISBN: 9789020674576
Verschijningsdatum: mei 2019
Originele titel: Nothing to see here hotel
Bladzijden: 192
Afmetingen: 138 x 206 x 24 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 14,99

Website auteur: stevenbutlerbooks.com

Website illustrator: stevenlenton.com

Koop 'Het niets aan de hand hotel' bij Paagman.nlVind 'Het niets aan de hand hotel' in de bibliotheek