Het oneindige verhaal – Michael Ende

Illustratie door Jantien Baas: Het oneindige verhaal – Michael Ende

Bastiaan vind op de zolder van zijn school een boek wat hem lijkt te roepen, een boek dat hem dan ook meteen grijpt en waar hij zichzelf niet meer uit kan lostrekken nadat hij het heeft opengeslagen.

In het boek speelt zich een titanische machtsstrijd af waar Bastiaan langzaamaan ook een partij in lijkt te worden, hoe meer hij leest, hoe verder hij het fantastische verhaal wordt ingetrokken.

Het oneindige verhaal - Michael Ende

Deze prachtige jubileum uitgave is alweer de 32ste druk, wat meteen bewijst wat voor aansprekend en betoverend verhaal het is. Een heel bijzonder boek dat al drie generaties in zijn ban heeft gehouden, tot vele toneelstukken en een erg succesvolle bioscoopfilm heeft geleidt.

Maar er gaat niks boven het echte boek, liefst te lezen op papier zodat je jezelf ook een beetje Bastiaan waant die zich in Fantásië begeeft en uiteindelijk zelf ook deelneemt aan het avontuur. Blauwe tekst verteld het verhaal in Fantásië en in het rood lees je over Bastiaan zijn kant van het verhaal en het wordt al snel razend spannend voor de hoofdrolspers én de lezer.

Het oneindige verhaal - Michael Ende

Michael Ende heeft toch best nog meer andere populaire boeken geschreven, maar ‘Het oneindige verhaal’ zal altijd zijn grootste succesnummer blijven. Een episch boek over goed en kwaad dat speelt met de grenzen van fantasie en realiteit en de lezer op meerdere manieren onderdompelt in het verhaal dat nooit eindigt.

Van een fantasievol en populair boek als dit wordt al snel gestreefd naar een verfilming. Ondanks dat het best een behoorlijk complex verhaal is, is het voor ‘Het oneindige verhaal’ zowaar al in 1984 gelukt om de eerste film in de bioscoop te krijgen en dat heeft zelfs tot een hele serie van drie delen geleid en, jawel, zelfs een tekenfilm serie. De meningen zijn verdeeld over de kwaliteit, zoals dat gaat, maar wat als een paal boven water staat is dat het boek veruit superieur is aan alle andere uitingen tot nog toe.

Het oneindige verhaal - Michael Ende

Prachtig om te zien dat een buitengewoon verhaal als ‘Het oneindige verhaal’ een jubileumdruk krijgt die het verdiend.

De nette stofomslag met daaronder de mooie hardcover omslag met indrukwekkende omslagafbeelding en intern de aloude kleurendruk van teksten maken dit een ware viering van dit tijdloze verhaal.

Dat ‘Het oneindige verhaal’ maar oneindig gelezen mag worden!

Titel: Het oneindige verhaal
Auteur: Micheal Ende
Vertaling: Johan van Nieuwenhuizen
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
Oorspronkelijke titel: Die Unendliche Geschichte
ISBN: 9789026158063
Verschijningsdatum: november 2021
Bladzijden: 392
Afmetingen: 152 x 224 x 41 mm
Leeftijd: 12+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 21,99

Website auteur: michaelende.de/en

Koop 'Het oneindige verhaal' bij Paagman.nlVind 'Het oneindige verhaal' in de bibliotheek