Het ongelooflijk maar waargebeurde verhaal over de dino’s – Guido van Genechten

Illustratie door Jantien Baas: Het ongelooflijk maar waargebeurde verhaal over de dino’s – Guido van Genechten

Kip (Gallus gallus domesticus) legt ons aan de hand van haar familie fotoalbum uit dat er nog steeds dino’s onder ons zijn. Zoals Kip zelf natuurlijk.

Helaas kan Kip het niet laten het grote ei, dat ook bij de familie nalatenschap zit, uit te broeden, want van welk uit de kluiten gewassen familielid zou dat geweest zijn..?!

Het ongelooflijk maar waargebeurde verhaal over de dino's - Guido van Genechten

Noem het gerust een moderne fabel, waarbij de kleine en eenvoudige (maar wel enorm talrijke diersoort) kip haar oorsprong terug herleidt naar de aloude en gigantische heersers van de prehistorie. Maar ook een fabel die zich volledig op wetenschappelijke inzichten over oorsprong en evolutie baseert en zo stiekem ook nog buitengewoon leerzaam is.

Het familiealbum van Kip zit vol met kleine grapjes, die de jongste lezertjes grotendeels zullen ontgaan, maar het voor volwassenen wel een stuk interessanter maken. Zo is het kilogewicht voor een 2-jarige vrij nietszeggend, maar mama of papa kan wel meteen die joekel van de volgende pagina in perspectief plaatsen met de relatief kleine Iguanodon.

Het ongelooflijk maar waargebeurde verhaal over de dino's - Guido van Genechten

De auteur, Guido van Genechten, is een bijzonder internationaal opererende schrijver, zijn boeken zijn ondertussen al in meer dan 10 verschillende talen verschenen en er is geen continent meer over waar zijn boeken niet in de boekhandel liggen. (De titel van dit boek is in het Engels naar mijn idee ook net wat sappiger: “The Thruth about Dinosaurs”.)

Zo kun je op internet al 21 titels in het Chinees van Guido aanschaffen en 75 in het Spaans, waar vooral  de boeken over ‘Klein wit visje’ en ‘Rikki’ hele goede zaken doen. Een bijzonder veel vertaalde en veel publicerende auteur dus, die Van Genechten, die gelukkig ook echt heel leuke boeken maakt, zoals dit kleine pareltje.

Het ongelooflijk maar waargebeurde verhaal over de dino's - Guido van Genechten

In een goede bibliotheek vindt je binnen vijf minuten vijf titels die zijn geschreven door Guido van Genechten, dat het er zo veel zijn is dus gelukkig geen indicatie dat het geen leuke boeken zijn. Sterker nog, wanneer je ze alle vijf leent, is er eentje na een week gegarandeerd de nieuwe favoriet van jouw peuter of kleuter.

Zo ook dit boek. Een grappig verhaal met mooie tekeningen en onverwacht veel, humoristisch gepresenteerde, informatie.

Een expert over Dinosauriërs ben je niet meteen, maar nadat je dit boek een paar keer hebt voorgelezen zul je in ieder geval de naam van zes dinosaurussoorten foutloos kunnen uitspreken.

Titel: Het ongelooflijk maar waargebeurde verhaal over de dino’s
Auteur: Guido van Genechten
Uitgever: Clavis
ISBN: 9789044832310
Verschijningsdatum: maart 2018
Bladzijden: 26
Afmetingen: 242 x 332 x 11 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 10 min.
Prijs: € 16,95

Koop 'Het ongelooflijk maar waargebeurde verhaal over de dino's' bij Paagman.nlVind 'Het ongelooflijk maar waargebeurde verhaal over de dino's' in de bibliotheek