Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek

Illustratie door Jantien Baas: Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek

Een doeboek over filosofie, vol met puzzels, breinbrekers, informatie en uitdagingen om in de vakantie én daarna mee bezig te zijn. Het moet een hele uitdaging zijn geweest voor de redactie van het Filosofie Magazine, maar het is ze gelukt! 

Naast natuurlijk veel onderwerpen om over na te denken, kun je ook veel activiteiten vinden die meestal wel wat vergen van je hersenen, maar tegelijkertijd toch ontspannend zijn.

Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek

Net als het eerder gerecenseerde ‘Young Scientist Vakantieboek‘ heeft het Onwijs grote Filosofie Doeboek een vaste structuur die in elk hoofdstuk wordt gevolgd. Hier zijn echter de thema’s van de hoofdstukken niet aan vakantie gerelateerd, maar betreft het allemaal verschillende onderwerpen binnen de filosofie, zoals ‘De werkelijkheid’, ‘Ethiek’, maar gelukkig ook ‘Vakantie’.

Naast veel informatie, puzzels, opdrachten en gedachten-experimenten vind je in dit boek ook veel leuke film- en leestips om een onderwerp mee uit te diepen. Gelukkig geen ingewikkelde filosofie boeken, maar bijvoorbeeld het spannende boek ‘Momo en de tijdspaarders’ van Michael Ende over tijd en de grappige animatiefilm ‘Binnenstebuiten’ over emoties.

Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek

Het Onwijs Grote Filosofische Doeboek is net als het door dezelfde uitgeverij uitgegeven ‘Young Scientist Vakantieboek‘ geïllustreerd door grafisch ontwerpburo Villa Grafica uit Diemen. Gelukkig hebben die het voor elkaar gekregen het boek wel een heel eigen stijl mee te geven. Waar in het filosofie doeboek de illustraties voornamelijk cartoons zijn, wordt in het Young Scientist boek veel meer gebruik gemaakt van foto’s. Ook is de paginaopmaak heel verschillend zodat beide boeken een hele eigen sfeer en beeldstijl hebben.

De teksten zijn helder en maken de soms ingewikkelde materie goed begrijpelijk, wat soms geen overbodige luxe is. Vooral de denkexperimenten zorgen ervoor dat je de onderwerpen al heel snel begrijpt en dat je snapt wat filosofie zo moeilijk maakt zonder dat het zelf moeilijk te begrijpen is.

Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek

Wat een leuk en interessant doeboek is dit, heerlijk om doorheen te bladeren, om je tanden eens stevig in een van de voorwerpen te zetten of om een discussie op te zetten over onderwerpen waar je het uit jezelf misschien niet zo snel over zou hebben.

Achter op het ‘Onwijs grote Filosofie Doeboek’ staat dat het geschikt is voor kinderen van 8 tot 88 en dat is ook echt zo. Naast een leuk en leerzaam doeboek voor kinderen, is het ook een bijzonder geslaagd boek voor volwassenen. Wil je in je vakantie ook wel eens een goed gesprek hebben, dan is daar in dit doeboek ruim voldoende stof voor te vinden.

Kijk er echter niet van op als er vanaf de achterbank ineens allerlei ingewikkelde vragen worden gesteld over ethiek, het bestaan of het universum.

Titel: Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek
Auteurs: de makers van Filosofie Magazine
Illustraties: Villa Grafica
Uitgeverij: Veen Media
ISBN: 9789085716303
Verschijningsdatum: juni 2018
Bladzijden: 100
Afmetingen: 265 x 210 x 11 mm
Leestijd: 60+ min
Leeftijd: 8+
Prijs: € 12,50

Website auteurs: filosofie.nl

Koop 'Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek' bij Paagman.nl