Het super vrolijke magische woud en de gemene gigazwam – Matty Long

Illustratie door Jantien Baas: Het super vrolijke magische woud en de gemene gigazwam – Matty Long

Het super vrolijke magisch woud is natuurlijk super vrolijk en heel erg magisch, maar er wil ook nog wel eens een giga-gevaar de vrede verstoren. Dit keer neemt het gevaar de vorm aan van een gemene gigazwam wat de super vrolijke helden dan ook weer een groots en meeslepend avontuur belooft te bezorgen.

Een eenhoorn, een faun, een kabouter en een fee (oja en natuurlijk een paddenstoel) zijn de aangewezen helden om dit gevaar het hoofd te bieden, de opmaat voor een vrolijk gestoord verhaal.

Het super vrolijke magische woud en de gemene gigazwam - Matty Long

Een heerlijk bizar verhaal in de traditie van veelverkopers als De Waanzinnige Boomhut, Kapitein Onderbroek en Tom Groot, maar dan met dwergen, eenhoorns en draken in een land vol magie.

Dat betekent dus veel onderbroekenlol, heel veel plaatjes en een supermaf verhaal met veel referenties naar sprookjes, computerspelletjes en tekenfilms. Denk aan de tekenfilm ‘Adventure Time‘ in boekvorm met een extra scheut tuinkabouters.

Het super vrolijke magische woud en de gemene gigazwam - Matty Long

Auteur en illustrator Matty Long heeft in het Engels al een hele serie boeken over deze helden geschreven, waar dit vreemd genoeg het tweede deel is, maar het eerste dat in Nederlands verschijnt.

De andere delen zijn vooral stripboeken en bevatten dus nog meer tekeningen (in kleur) en minder tekst, hopelijk heeft dit boek genoeg succes dat ook die delen hier gaan verschijnen, want het zijn erg leuke stripboeken die we Nederlandse kinderen niet mogen ontzeggen.

Het super vrolijke magische woud en de gemene gigazwam - Matty Long

‘Het super vrolijke magische woud en de gemene gigazwam’ is een lekker gestoord verhaal dat perfect past in de huidige tijdsgeest van memes, computerspelletjes en tekenfilms als ‘The Simpsons’ en ‘Adventure Time’ waarin naar alles wat los en vast zit wordt gerefereerd met een vette knipoog. Voor oudere generaties volledig onbegrijpelijk, maar voor jongere generaties bijna vanzelfsprekend.

Een boek dat net zo goed een tekenfilm of een computerspelletje had kunnen zijn, zo krijg je ze wel aan het lezen!

Titel: Het super vrolijke magische woud en de gemene gigazwam
Auteur: Matty Long
Uitgever: Deltas
Oorspronkelijke titel: Super Happy Magic Forest: The Humongous Fungus
ISBN: 9789044760941
Verschijningsdatum: september 2021
Bladzijden: 192
Afmetingen: 158 x 203 x 21 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 14,95

Website auteur: mattylong.com

Koop 'Het super vrolijke magische woud en de gemene gigazwam' bij Paagman.nlVind 'Het super vrolijke magische woud en de gemene gigazwam' in de bibliotheek