Het te gekke geldboek – Arwen Kleyngeld & Kariene Tekenmachine

Illustratie door Jantien Baas: Het te gekke geldboek – Arwen Kleyngeld & Kariene Tekenmachine

We hebben onze huidige samenleving momenteel zo ingericht dat geld zowat het belangrijkste is dat er is, maar vreemd genoeg ben ik nog nooit eerder een kinderboek tegengekomen dat over geld gaat…

Arwen Kleyngeld is geboren om daar verandering in te maken, met zo’n achternaam kun je niet anders, en ze levert dan ook een schat aan informatie over onze huidige (en historische) ruilmiddelen.

Het te gekke geldboek - Arwen Kleyngeld & Kariene Tekenmachine

Want de geschiedenis van de mensheid is vervlochten met een verscheidenheid aan betalingsmiddelen, van schelpen en zout tot plastic pasjes en cryptografische codes, allemaal even waardevol én waardeloos.

Kleyngeld behandeld werkelijk alles over financiën en gaat geen aspect uit de weg, met een hoofdstuk over de geschiedenis van geld, de rol van de overheid, gekke dure dingen, rijkdom en armoede, beleggingen en zelfs malafide manieren om cash te vergaren.

Het te gekke geldboek - Arwen Kleyngeld & Kariene Tekenmachine

In het laatste hoofdstuk wordt bovendien besproken of geld gelukkig maakt, niet geheel onbelangrijk en met een aantal verrassende inzichten. Arwen Kleyngeld heeft ook al een eerder gerecenseerd boek geschreven, over beroepen, Kleyngeld blijkt zo een auteur die de belangrijke onderwerpen niet uit de weg gaat.

De grappige tekeningen waarmee het boek is vergeven, om het onderwerp wat te verluchtigen, zijn gemaakt door serieel tekenaar Kariene Tekenmachine, een prachtige naam die zonder twijfel recht doet aan deze bijzonder hardwerkende illustratrice.

Het te gekke geldboek - Arwen Kleyngeld & Kariene Tekenmachine

Dat onze huidige maatschappij zo’n enorme nadruk legt op financieel gewin wordt niet als onverdeeld positief gezien en een kinderboek over geld gaat voor sommigen dan misschien ook wat ver. Maar laten we realistisch zijn, als je opgroeit in deze kapitalistische wereld kan vroeg opgedane kennis over poen zeker geen kwaad.

Een bijzonder onderwerp dat in dit boek van alle kanten duidelijk en soms verrassend wordt belicht, werkelijk propvol informatie en grappig geïllustreerd door een ware tekenmachine.

Titel: Het te gekke geldboek
Auteur: Arwen Kleyngeld
Illustraties: Kariene Tekenmachine
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
ISBN: 9789464041347
Verschijningsdatum: maart 2022
Bladzijden: 128
Afmetingen: 202 x 253 x 18 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 19,99

Website illustrator: kariene.nl

Website auteur: arwenkleyngeld.nl

Koop 'Het te gekke geldboek' bij Paagman.nlVind 'Het te gekke geldboek' in de bibliotheek