Het verhaal van Sinterklaas – Sjoerd Kuyper & Emanuel Wiemans

Illustratie door Jantien Baas: Het verhaal van Sinterklaas – Sjoerd Kuyper & Emanuel Wiemans

Meester Tom vertelt de kinderen uit zijn klas over de achtergrond en afkomst van Sinterklaas en zijn helpers. Is het echt zo dat Sint Nicolaas uit Turkije komt, net zo als de tulpen? En hoe komen die Pieten toch binnen als er bijna geen grote schoorstenen meer zijn?

Met sjeu en verve doet Meester Tom het hele verhaal uit de doeken en leert de kinderen, en de lezer, alles over de oorsprong van het Sinterklaasfeest in Nederland.

Het verhaal van Sinterklaas - Sjoerd Kuyper & Emanuel Wiemans

Deze speciale uitgave van de Gouden Boekjes over de geschiedenis van Sinterklaas is weer eens een heerlijk ouderwets Gouden Boekje, met afbeeldingen die zo kunnen wedijveren met die van de eerste boekjes uit de vroege jaren vijftig en zestig. Want de boekjes die in de jaren vijftig uit Amerika zijn over komen waaien als goedkope, kwalitatief hoogstaande alternatieven voor dure kinderboeken, zijn nog net zo leuk, vrolijk en ondeugend als ze dat ruim 6 decennia geleden waren.

De grafisch illustrator Emanuel Wiemans, bekend van het koninklijke zoekboek ‘Waar is Willem?’, is verantwoordelijk voor de fijne tekeningen die zo in rijtje van originele tekenaars als Gustaf Tenggren, Alice & Martin Provensen of Tibor Gergely kunnen, maar gelukkig toch ook modern ogen.

Het verhaal van Sinterklaas - Sjoerd Kuyper & Emanuel Wiemans

Auteur Sjoerd Kuyper heeft al een aantal leuke boeken over Sinterklaas en zijn pieten geschreven, zoals ‘Het kleinste pietje’ en ook al meerdere andere nieuwe Gouden Boekjes.

Het verhaal van dit Gouden Boekje wordt met enthousiasme verteld door de Meester, met hier en daar een kleine knipoog naar de Pieten-discussie die de laatste jaren zo hard woedt in november en begin december. Kinderen lijken er van te smullen, zo mysterieus als de Sint en zijn Pieten zijn, zo spannend is het om te horen wat voor wonderlijks hij in zijn leven al heeft gedaan.

Het verhaal van Sinterklaas - Sjoerd Kuyper & Emanuel Wiemans

In dit boek wordt dan ook voor eens en altijd duidelijk uit de doeken gedaan wat Sinterklaas zijn eigen verhaal is en hoe hij is gekomen tot zijn huidige werkzaamheden elk jaar.

Echt weer een ouderwets leuk Gouden Boekje, met mooie stemmige tekeningen en een grappig en zowaar bijzonder informatief verhaal over een klas kinderen die leert over de oorsprong van die bijzondere Sinterklaas traditie.

Titel: Het verhaal van Sinterklaas
Auteur: Sjoerd Kuyper
Illustraties: Emanuel Wiemans
Uitgever: Rubinstein
ISBN: 9789047626657
Verschijningsdatum: november 2019
Bladzijden: 28
Afmetingen: 171 x 195 x 8 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 7,99

Website illustrator: emanuelwiemans.com

Website auteur: sjoerdkuyper.com

Koop 'Het verhaal van Sinterklaas' bij Paagman.nlVind 'Het verhaal van Sinterklaas' in de bibliotheek