Het Zinderende Zee Boek – Yuval Zommer

Illustratie door Jantien Baas: Het Zinderende Zee Boek – Yuval Zommer

Haaien, kwallen, walvissen, zeehonden, octopussen, pitvissen, krabben, schildpadden, slangen en nog heel veel meer dieren kun je vinden in dit betoverende boek van Yuval Zommer over de zee en haar inwoners.

De zee zit vol met dieren, vreemde en gewone dieren, bekende en onbekende dieren, kleine dieren en grote dieren. Yuval Zommer doet een moedige poging ze allemaal te tonen in dit grote boek over de zee en komt een heel eind.

Het Zinderende Zee Boek - Yuval Zommer

Wat als eerste opvalt aan dit boek is de grootte, met bijna 35 cm hoog en 24 cm breed is dit met recht een joekel te noemen en dan heeft het ook nog meer dan 60 pagina’s. Meer dan genoeg ruimte voor heel veel informatie en afbeeldingen.

Net als in de andere boeken van Zommer over dieren (Het bijzondere beestjes boek en Het buitengewone beesten boek) heeft elke diersoort zijn eigen dubbele pagina gekregen met daarop verschillende ondersoorten en bijzondere weetjes over de soort. Zo wist je vast niet dat zeeschildpadden eieren stuiteren en dat octopussen wel drie harten hebben!

Het Zinderende Zee Boek - Yuval Zommer

De illustraties van Zommer zijn weer heerlijk kleurrijk en speels en maken het boek echt een genot om doorheen te bladeren. De bijzondere eigen stijl die Yuval Zommer heeft, komt erg goed tot zijn recht bij het tekenen van dieren en dus is het ook in dit boek genieten van zijn illustraties van de soms bijzonder bizarre zeebewoners.

De teksten in het boek zijn geschreven door Zommer zelf (en vertaald door Jesse Goossens), maar hij heeft daarbij wel hulp gehad van zeelevenexpert Barbara Taylor. Daardoor staat het boek vol met diepzee kennis, maar zijn de teksten toch eenvoudige gebleven en goed te begrijpen voor de jongere zeebiologen. Er staat zelfs zo veel informatie in dat er een register aan is toegevoegd om gemakkelijk je favoriete zeedier te kunnen opzoeken.

Het Zinderende Zee Boek - Yuval Zommer

De laatste dubbelpagina gaat over de problemen die er helaas zijn voor de oceaan bewoners, zoals overbevissing, klimaatverandering en plastic afval. Heel goed dat Zommer ook hier aandacht aan besteedt, want als we niet uitkijken wordt dit boek in de jubileum druk over 20 jaar een stuk minder dik.

Van de andere twee boeken van Zommer zijn ook hele leuke stickerboeken beschikbaar, helaas nog niet van dit boek, maar die komt er vast snel aan!

Een fantastisch mooi boek, omdat het zo groot en dik is ben je wel even bezig alle informatie tot je te nemen en is het echt zo’n boek dat je zo nu en dan weer eens uit de kast pakt om doorheen te bladeren. Door al die informatie is het ook voor volwassenen erg leuk, want ook voor hen is er ruim voldoende nieuws te vinden. Samen met de mooie en diverse illustraties maakt het dit boek tot een onmisbare toevoeging voor iedereen die zich een liefhebber van het maritieme leven noemt.

Titel: Het Zinderende Zee Boek
Auteur: Yuval Zommer
Vertaling: Jesse Goossens
Uitgever: Lemniscaat
ISBN: 9789047710141
Verschijningsdatum: april 2018
Originele titel: The Big Book of the Blue
Bladzijden: 61
Afmetingen: 348x 238×14 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 30+ min
Prijs: € 14,95